donderdag 2 december 2021
26 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(1)

Misdaadjournalist Peter R. de Vries overleeft aanslag op zijn leven niet

lees ook ...

OMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat volgens de bronnen aan het medium NOS. Het OMT is van mening verder dat restaurants en cafés, niet-es...

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is overleden. Vorige week dinsdag raakte de 64-jarige De Vries zwaargewond toen hij werd beschoten. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar,” zeggen de familie en zijn partner in een verklaring.

Twee verdachten zijn opgepakt voor de schietpartij, een Pool (35) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De 21-jarige is vermoedelijk de schutter geweest, terwijl de Pool de vluchtauto zou hebben bestuurd. Over het motief van de moord is nog geen klaarheid.

De Vries begon zijn journalistieke carrière in 1978 als verslaggever bij De Telegraaf. Het tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever betekende zijn definitieve tv-doorbraak bij het grote publiek. “Het programma dat onderzoekt, ontmaskert, aanklacht, verdedigt” was vanaf 1995 bijna zeventien jaar lang op tv te zien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandMisdaadjournalist Peter R. de Vries overleeft aanslag op zijn leven niet