Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minister Stef Blok moet volgens Surinamers opstappen

Geplaatst

op

Organisaties van Surinaamse Nederlanders eisen dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken opstapt. Als hij dat niet doet, moeten regering en Tweede Kamer publiekelijk afstand nemen van de ,,xenofobische en racistische uitspraken’’ van Blok. Dit staat in een dinsdag gepubliceerd manifest van het ‘Netwerk Surinaamse Diaspora met een missie’ en de Stichting Collectief Overzee Suriname (COS).

De gelekte uitspraken, die minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op een besloten bijeenkomst op 10 juli deed, zullen hem nog achtervolgen. Hij zei toen onder meer dat Suriname een ,,failed state” is en dat multiculturele samenlevingen niet goed functioneren.

Het stoort de Surinamers dat Blok wel excuses heeft aangeboden aan Suriname, maar zijn woorden nog niet heeft teruggenomen. Ook vinden ze het storend dat het er tot nu op lijkt dat Blok aanblijft als minister van Buitenlandse Zaken. Daarom eisen ze dat premier Mark Rutte onomwonden erkent dat Blok ,,Suriname en het Surinaamse volk heeft gedemoniseerd’’ door zijn ,,opportunistische, racistische en leugenachtige uitspraken”.

Minister Blok had geeft kort na het incident in juli zijn fouten aan. “Dat had ik niet moeten doen, zeker niet in mijn rol als minister van buitenlandse Zaken. Dit spijt mij”, schrijft hij. Blok benadrukte in zijn antwoorden dat zijn uitspraken op geen enkele manier bedoeld waren als vrijbrief voor racisme of uitsluiting van bevolkingsgroepen. “Ik heb op geen enkele wijze onderscheid willen maken tussen verschillende groepen binnen de Nederlandse samenleving.”

1 Reactie

1 Reactie

  1. Chriss

    dinsdag 4 september 2018 at 14:59

    Wat erg dat een minister dit allemaal kan roepen. hij is het ministerschap niet waard.
    iedereen roept maar wat en vervolgens spijt betuigen. hij denkt dat wij Surinamers nog slaven zijn no? Die tijd is voorbij. Het word ook tijd dat Surinamers nu gaan Bundelen om Suriname omhoog te zetten want hoelang zit Suriname in de shit dat men Suriname als weet ik veel. Met Indonesie gaat hij het niet durven zeggen, die waren eens ook onder NL. Maar ze proberen een welvarend land te maken. Suriname kom op!! je kan het. Waar zijn die knappe koppen. staf. Suriname heeft jullie nodig. ik ben trots op me land en weet dat het beter kan.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Kijkt u nog naar RTL Late Night?

Geplaatst

op

By

Humberto Tan kondigde in het begin van het jaar aan RTL Late Night te verlaten op verzoek van de leiding van RTL4.

Humberto vertrok toen er nog maar 400.000 kijkers waren overgebleven van de miljoen die hij in de eerste jaren had. Hij was het niet eens met de beslissing van management, maar had geen ander keus.

Twan Huys zou zou de gouden tijden van RTL Late Night laten herleven. Dat gaat niet gebeuren, is na anderhalve week duidelijk. Hij begon met ruim een half miljoen kijkers, maar dat worden er iedere dag minder. Gisteren waren er nog 366.000 van over. De concurrent, Pauw, zat op 800.000.

Huys is binnengehaald door programmadirecteur Erland Galjaard, die sindsdien is ontslagen. Dat zal de kans dat Huys snel het veld ruimt vergroten.

 

Lees verder

Nederland

Vanaf 2019 is de zomertijd officieel afgeschaft

Geplaatst

op

By

De Europese Commissie heeft besloten dat het ieder half jaar verzetten van de klok niet meer hoeft. Voorzitter Jean-Claude Juncker heeft bekend gemaakt dat het aan iedere EU-lidstaat zelf is om te bepalen of de zomertijd blijft bestaan.

In Nederland zijn winter- en zomertijd in 1977 ingevoerd. Voor die tijd had men het jaren zonder gedaan. In de zomer hoefde de klok niet vooruit en in de winter niet achteruit. Geen ‘nacht van de nacht’ en in de zomer geen ‘gebroken nacht’.

“Op basis van het subsidiariteitsbeginsel moeten de lidstaten zelf kunnen beslissen of hun inwoners in de zomer- of wintertijd leven”, zei Juncker. Wel komt er een wetsvoorstel van de Europese Commissie om er voor te zorgen dat buurlanden hun keuze op elkaar afstemmen, zodat er niet een heleboel verschillende tijdzones ontstaan.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |