Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minister Stef Blok moet volgens Surinamers opstappen

Geplaatst

op

door

Organisaties van Surinaamse Nederlanders eisen dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken opstapt. Als hij dat niet doet, moeten regering en Tweede Kamer publiekelijk afstand nemen van de ,,xenofobische en racistische uitspraken’’ van Blok. Dit staat in een dinsdag gepubliceerd manifest van het ‘Netwerk Surinaamse Diaspora met een missie’ en de Stichting Collectief Overzee Suriname (COS).

De gelekte uitspraken, die minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op een besloten bijeenkomst op 10 juli deed, zullen hem nog achtervolgen. Hij zei toen onder meer dat Suriname een ,,failed state” is en dat multiculturele samenlevingen niet goed functioneren.

Het stoort de Surinamers dat Blok wel excuses heeft aangeboden aan Suriname, maar zijn woorden nog niet heeft teruggenomen. Ook vinden ze het storend dat het er tot nu op lijkt dat Blok aanblijft als minister van Buitenlandse Zaken. Daarom eisen ze dat premier Mark Rutte onomwonden erkent dat Blok ,,Suriname en het Surinaamse volk heeft gedemoniseerd’’ door zijn ,,opportunistische, racistische en leugenachtige uitspraken”.

Minister Blok had geeft kort na het incident in juli zijn fouten aan. “Dat had ik niet moeten doen, zeker niet in mijn rol als minister van buitenlandse Zaken. Dit spijt mij”, schrijft hij. Blok benadrukte in zijn antwoorden dat zijn uitspraken op geen enkele manier bedoeld waren als vrijbrief voor racisme of uitsluiting van bevolkingsgroepen. “Ik heb op geen enkele wijze onderscheid willen maken tussen verschillende groepen binnen de Nederlandse samenleving.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Chriss

Wat erg dat een minister dit allemaal kan roepen. hij is het ministerschap niet waard. iedereen roept maar wat en vervolgens spijt betuigen. hij denkt dat wij Surinamers nog slaven zijn no? Die tijd is voorbij. Het word ook tijd dat Surinamers nu gaan Bundelen om Suriname omhoog te zetten want hoelang zit Suriname in de shit dat men Suriname als weet ik veel. Met Indonesie gaat hij het niet durven zeggen, die waren eens ook onder NL. Maar ze proberen een welvarend land te maken. Suriname kom op!! je kan het. Waar zijn die knappe koppen. staf. Suriname heeft… Lees verder »Advertentie

Nederland

Ajax ruim langs VVV

Geplaatst

op

door

Ajax wint met gemak van VVV-Venlo met 1-4. Net voor de rust wist Hakim Ziyech te scoren voor Ajax, 0-1, dit was ook de rust stand. Tweede helft was het Dusan Tadic die begin 2e helft een penalty benutte, 0-2. De overige doelpuntenmakers waren de invallers Klaas-jan Huntelaar en David Neres. Het was Evert Lindhorst die het enige doelpunt maakte voor de thuisclub.

De Mexicaanse verdediger Edson Álvarez, aangetrokken voor 15 miljoen euro, debuteerde in de slotfase voor zijn nieuwe club Ajax.

Ajax heeft echter Quincy Promes wegens een blessure moeten zien uitvallen in de eerste helft en Hakim Ziyech heeft het veld ook wegens een blessure moeten verlaten.

Trainer Erik ten Hag hoopt dat Hakim Ziyech en Quincy Promes op tijd fit zijn voor de uitwedstrijd van Ajax dinsdag tegen APOEL Nicosia.

Ajax gaat dinsdag op bezoek bij APOEL Nicosia voor het eerste duel in de play-offs van de Champions League.

Lees verder

Nederland

FC Utrecht wil zekerheid over eigen stadion

Geplaatst

op

door

FC Utrecht wil heel zeker weten dat stadion Galgenwaard veilig is. Het stadion is door hetzelfde bedrijf gebouwd als het AZ-stadion, waarvan vorige week een deel van het dak instortte. Na een eerste inspectie door gemeente en eigenaar leek Galgenwaard in orde, maar na de onderzoeksresultaten over AZ is er toch nog onzekerheid bij de club. “We willen de veiligheid kunnen garanderen.”

Gisteren kwam uit de tussenrapportage van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar voren dat het dak van het AZ-stadion is ingestort als gevolg van het bezwijken van de lasverbindingen. “Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben”, aldus FC Utrecht. 

Spelt laat weten dat hij die waarborging nog niet kan geven. “Er zijn gesprekken met de gemeente”, vertelt hij. “We nemen deze nieuwe feiten mee in het onderzoek.” Op de vraag of er ook een nieuwe inspectie komt in het stadion, kan de eigenaar nog geen duidelijk antwoord geven. 


Spelt maakt zich zelf geen zorgen om de veiligheid in het stadion. “Ik heb vertrouwen in Romkes (red. de constructeur van het gebouw) en ik ga volgende week zondag bij de thuiswedstrijd met een gerust hart onder het dak in Galgenwaard zitten.”

Bij stadion Galgenwaard klom Romkes voorheen geregeld het dak op voor inspecties. “Je ziet het echt wel als er scheurvorming plaatsvindt”, stelde hij eerder deze week.De inspecties hielden een paar jaar geleden op toen de club een nieuwe eigenaar kreeg. Hoe er daarna invulling aan is gegeven durft Romkes niet te zeggen.

Lees verder

Meest gelezen

X