Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minister Stef Blok moet volgens Surinamers opstappen

Geplaatst

op

door

Organisaties van Surinaamse Nederlanders eisen dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken opstapt. Als hij dat niet doet, moeten regering en Tweede Kamer publiekelijk afstand nemen van de ,,xenofobische en racistische uitspraken’’ van Blok. Dit staat in een dinsdag gepubliceerd manifest van het ‘Netwerk Surinaamse Diaspora met een missie’ en de Stichting Collectief Overzee Suriname (COS).

De gelekte uitspraken, die minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op een besloten bijeenkomst op 10 juli deed, zullen hem nog achtervolgen. Hij zei toen onder meer dat Suriname een ,,failed state” is en dat multiculturele samenlevingen niet goed functioneren.

Het stoort de Surinamers dat Blok wel excuses heeft aangeboden aan Suriname, maar zijn woorden nog niet heeft teruggenomen. Ook vinden ze het storend dat het er tot nu op lijkt dat Blok aanblijft als minister van Buitenlandse Zaken. Daarom eisen ze dat premier Mark Rutte onomwonden erkent dat Blok ,,Suriname en het Surinaamse volk heeft gedemoniseerd’’ door zijn ,,opportunistische, racistische en leugenachtige uitspraken”.

Minister Blok had geeft kort na het incident in juli zijn fouten aan. “Dat had ik niet moeten doen, zeker niet in mijn rol als minister van buitenlandse Zaken. Dit spijt mij”, schrijft hij. Blok benadrukte in zijn antwoorden dat zijn uitspraken op geen enkele manier bedoeld waren als vrijbrief voor racisme of uitsluiting van bevolkingsgroepen. “Ik heb op geen enkele wijze onderscheid willen maken tussen verschillende groepen binnen de Nederlandse samenleving.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Chriss

Wat erg dat een minister dit allemaal kan roepen. hij is het ministerschap niet waard. iedereen roept maar wat en vervolgens spijt betuigen. hij denkt dat wij Surinamers nog slaven zijn no? Die tijd is voorbij. Het word ook tijd dat Surinamers nu gaan Bundelen om Suriname omhoog te zetten want hoelang zit Suriname in de shit dat men Suriname als weet ik veel. Met Indonesie gaat hij het niet durven zeggen, die waren eens ook onder NL. Maar ze proberen een welvarend land te maken. Suriname kom op!! je kan het. Waar zijn die knappe koppen. staf. Suriname heeft… Lees verder »Advertentie

Nederland

Slager die 7000 gulden ophaalde, mag ze niet inwisselen voor euro’s

Geplaatst

op

door

Slagerij de Schrans in Leeuwarden had afgelopen weekend een mega-omzet in guldens.

“Tja, ik heb niet goed gelezen”, vertelt de slager aan de media. Hij draaide afgelopen weekend een omzet van 7000 gulden. 

Het leek Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op

Die wilde hij vandaag bij de bank inleveren, maar dat kon niet. Bedrijven mogen sinds 2002 geen guldens meer inwisselen.

De slager had gehoopt dat zijn gulden-actie een ludieke stunt was, dat hij op maandag de guldens zou inwisselen voor euro’s en weer verder zou gaan met de normale gang van zaken. “Nu heb ik een dagtaak aan de guldenverzamelaars die langskomen en mensen die willen helpen.”

De Nederlandsche Bank accepteert geen guldenbiljetten die door bedrijven zijn verkregen na 27 januari 2002. Sinds die datum is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Bankbiljetten kunnen tot 2032 wel door particulieren omgewisseld worden. 

Lees verder

Nederland

TUI FLY VAKER NAAR PARAMARIBO, TUI STAAKT CODESHARING MET SLM

Geplaatst

op

door

Vanaf komend winterseizoen TUI fly verdubbelt TUI fly het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij  vliegt dan twee keer per week naar Suriname. Tevens wordt de codeshare-samenwerking met Surinam Airways (SLM) na twee jaar beëindigd.

“De samenwerking met Surinam Airways in zijn huidige opzet is beëindigd, wij zijn nog in gesprek om stoelen op elkaars vluchten te verkopen, een zogenaamd interline agreement”, meldt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, in een reactie aan Reismedia.

Kers is tevreden over de vluchten naar Suriname, die twee jaar geleden in nauwe samenwerking met SLM werden opgestart. “Veel Nederlanders hebben met Suriname kennis gemaakt als vakantiebestemming en zijn enthousiast. Omdat de vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt en daarom kan TUI zelfstandig verder met de vluchten.”

De inzet van de Boeing 787-8 Dreamliner op de route heeft volgens Kers, een grote bijdrage geleverd aan de tevredenheid van de reizigers. TUI geeft aan dat circa dertig procent van de capaciteit bezet is met reizigers die een pakketreis hebben geboekt.

TUI fly startte twee jaar geleden met de lijndienst Amsterdam-Paramaribo. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI fly haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van Surinam Airways op dezelfde route. TUI fly gaat de vluchten dus nu zelfstandig uitvoeren.

Airbus van SLM kampte regelmatig met technische problemen, en moest hierdoor vaak vervangende capaciteit inhuren. Dit jaar stond het toestel maandenlang aan de grond.

TUI zette het SLM-toestel overigens regelmatig in op vakantievluchten naar Turkije en de Canarische Eilanden. Dat gebeurde als TUI behoefte had aan extra capaciteit en de A340 tussen de vluchten naar Paramaribo door beschikbaar was op Schiphol. TUI bevestigd dat ook daar nu een eind aankomt.

Lees verder

Meest gelezen

X