Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minder Surinaamse Nederlanders vertrekken uit Nederland

Geplaatst

op

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat in de eerste negen maanden van 2016 minder Surinaamse Nederlanders zijn geremigreerd.

Door veel migranten is de Nederlandse bevolking tot eind september met 87,5 duizend mensen gegroeid. Er komen in Nederland steeds meer mensen bij dan dat er mensen weggaan. Het aantal mensen met een Surinaamse achtergrond die emigreren naar Suriname is gedaald. Ook Turkse Nederlanders kiezen er minder snel voor om terug te verhuizen naar het land van herkomst. Bij Brazilianen en Somaliërs gebeurt juist het tegenovergestelde, daar emigreren wel meer mensen terug naar hun vaderland. Tot in 2014 kregen Surinamers die terug wilden verhuizen naar Suriname een eenmalige uitkering voor de verhuiskosten. Die wordt nu niet meer verstrekt, wat mogelijk een reden kan zijn waarom minder Surinamers emigreren naar Suriname. Alleenstaanden kregen zo’n 2140 euro voor reis- en verhuiskosten. Voor veel mensen zijn nu de kosten van een terugkeer niet meer te betalen en dus blijven zij hier. Het CBS is nog wel van plan om verder onderzoek te doen naar de redenen van mensen om hier te blijven.

1 Reactie

1 Reactie

 1. Jan

  dinsdag 8 november 2016 at 17:05

  Beste mensen!,

  De reden, die u noemt is een reden. De hoofdreden zal zijn, de snelle toename van armoede en de toenemende ongerustheid over de stabiliteit van de regering. De koppeling met de us $ is losgelaten. Inmiddels is daardoor de Suri $, ca. 40% in waarde gedaald.
  De gewone man wordt in suridollar uitbetaald, terwijl de prijzen van alle te kopen producten in usdollar worden ingekocht en ook verkocht.
  Een bijkomend probleem is dat mensen werkelijk niet hun voeding kunnen betalen. Gevolg en begrijpelijk, toenemende criminaliteit en vooral gepaard gaande met veel geweld , wat de terugkeer ook ontmoedigd .

  Ik hoop op een goede toekomst voor Suriname, maar waarschijnlijk tegen beter weten in.

  Suriname houdt moed. Er komen ooit betere tijden.

  Jan Dijkstra

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen