Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minder Surinaamse Nederlanders vertrekken uit Nederland

Geplaatst

op

door

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat in de eerste negen maanden van 2016 minder Surinaamse Nederlanders zijn geremigreerd.

Door veel migranten is de Nederlandse bevolking tot eind september met 87,5 duizend mensen gegroeid. Er komen in Nederland steeds meer mensen bij dan dat er mensen weggaan. Het aantal mensen met een Surinaamse achtergrond die emigreren naar Suriname is gedaald. Ook Turkse Nederlanders kiezen er minder snel voor om terug te verhuizen naar het land van herkomst. Bij Brazilianen en Somaliërs gebeurt juist het tegenovergestelde, daar emigreren wel meer mensen terug naar hun vaderland. Tot in 2014 kregen Surinamers die terug wilden verhuizen naar Suriname een eenmalige uitkering voor de verhuiskosten. Die wordt nu niet meer verstrekt, wat mogelijk een reden kan zijn waarom minder Surinamers emigreren naar Suriname. Alleenstaanden kregen zo’n 2140 euro voor reis- en verhuiskosten. Voor veel mensen zijn nu de kosten van een terugkeer niet meer te betalen en dus blijven zij hier. Het CBS is nog wel van plan om verder onderzoek te doen naar de redenen van mensen om hier te blijven.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Jan

Beste mensen!, De reden, die u noemt is een reden. De hoofdreden zal zijn, de snelle toename van armoede en de toenemende ongerustheid over de stabiliteit van de regering. De koppeling met de us $ is losgelaten. Inmiddels is daardoor de Suri $, ca. 40% in waarde gedaald. De gewone man wordt in suridollar uitbetaald, terwijl de prijzen van alle te kopen producten in usdollar worden ingekocht en ook verkocht. Een bijkomend probleem is dat mensen werkelijk niet hun voeding kunnen betalen. Gevolg en begrijpelijk, toenemende criminaliteit en vooral gepaard gaande met veel geweld , wat de terugkeer ook ontmoedigd… Lees verder »Advertentie

Nederland

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

Geplaatst

op

door

Financieel directeur Derk Kappelle van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) vertrekt per direct. Dat laat de woordvoerder van AEB weten. 

De medewerkers van de afvalverbrander zijn vrijdag ingelicht. Volgens de woordvoerder zijn Kappelle en AEB ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. 

Het AEB verkeert sinds begin juli in een crisis. Vier van de zes verbrandingsovens liggen vanwege veiligheidsproblemen stil. Daardoor is het bedrijf financieel in de problemen geraakt. De gemeente en banken hebben al 16 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf gepompt. 

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten. Ook stelde de gemeente een interim-directeur aan, om de greep op het bedrijf te verstevigen. 

Lees verder

Nederland

Ruim duizend huishoudens in Zeist kort zonder stroom door brand

Geplaatst

op

door

In Zeist zijn rond etenstijd ruim duizend huishoudens zonder stroom komen te zitten. Oorzaak was een brand in een transformatorstation, laat Stedin weten. 

De huizen die zonder stroom kwamen te zitten liggen in de omgeving van de Crosestein en Vogelenbuurt. Na ruim een uur meldde Stedin dat alle klanten weer voorzien waren van elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

Lees verder

Meest gelezen

X