Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minder Surinaamse Nederlanders vertrekken uit Nederland

Geplaatst

op

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat in de eerste negen maanden van 2016 minder Surinaamse Nederlanders zijn geremigreerd.

Door veel migranten is de Nederlandse bevolking tot eind september met 87,5 duizend mensen gegroeid. Er komen in Nederland steeds meer mensen bij dan dat er mensen weggaan. Het aantal mensen met een Surinaamse achtergrond die emigreren naar Suriname is gedaald. Ook Turkse Nederlanders kiezen er minder snel voor om terug te verhuizen naar het land van herkomst. Bij Brazilianen en Somaliërs gebeurt juist het tegenovergestelde, daar emigreren wel meer mensen terug naar hun vaderland. Tot in 2014 kregen Surinamers die terug wilden verhuizen naar Suriname een eenmalige uitkering voor de verhuiskosten. Die wordt nu niet meer verstrekt, wat mogelijk een reden kan zijn waarom minder Surinamers emigreren naar Suriname. Alleenstaanden kregen zo’n 2140 euro voor reis- en verhuiskosten. Voor veel mensen zijn nu de kosten van een terugkeer niet meer te betalen en dus blijven zij hier. Het CBS is nog wel van plan om verder onderzoek te doen naar de redenen van mensen om hier te blijven.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Jan

Beste mensen!, De reden, die u noemt is een reden. De hoofdreden zal zijn, de snelle toename van armoede en de toenemende ongerustheid over de stabiliteit van de regering. De koppeling met de us $ is losgelaten. Inmiddels is daardoor de Suri $, ca. 40% in waarde gedaald. De gewone man wordt in suridollar uitbetaald, terwijl de prijzen van alle te kopen producten in usdollar worden ingekocht en ook verkocht. Een bijkomend probleem is dat mensen werkelijk niet hun voeding kunnen betalen. Gevolg en begrijpelijk, toenemende criminaliteit en vooral gepaard gaande met veel geweld , wat de terugkeer ook ontmoedigd… Lees verder »Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen