Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Minder Surinaamse Nederlanders vertrekken uit Nederland

Geplaatst

op

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat in de eerste negen maanden van 2016 minder Surinaamse Nederlanders zijn geremigreerd.

Door veel migranten is de Nederlandse bevolking tot eind september met 87,5 duizend mensen gegroeid. Er komen in Nederland steeds meer mensen bij dan dat er mensen weggaan. Het aantal mensen met een Surinaamse achtergrond die emigreren naar Suriname is gedaald. Ook Turkse Nederlanders kiezen er minder snel voor om terug te verhuizen naar het land van herkomst. Bij Brazilianen en Somaliërs gebeurt juist het tegenovergestelde, daar emigreren wel meer mensen terug naar hun vaderland. Tot in 2014 kregen Surinamers die terug wilden verhuizen naar Suriname een eenmalige uitkering voor de verhuiskosten. Die wordt nu niet meer verstrekt, wat mogelijk een reden kan zijn waarom minder Surinamers emigreren naar Suriname. Alleenstaanden kregen zo’n 2140 euro voor reis- en verhuiskosten. Voor veel mensen zijn nu de kosten van een terugkeer niet meer te betalen en dus blijven zij hier. Het CBS is nog wel van plan om verder onderzoek te doen naar de redenen van mensen om hier te blijven.

1 Reactie

1 Reactie

 1. Jan

  dinsdag 8 november 2016 at 17:05

  Beste mensen!,

  De reden, die u noemt is een reden. De hoofdreden zal zijn, de snelle toename van armoede en de toenemende ongerustheid over de stabiliteit van de regering. De koppeling met de us $ is losgelaten. Inmiddels is daardoor de Suri $, ca. 40% in waarde gedaald.
  De gewone man wordt in suridollar uitbetaald, terwijl de prijzen van alle te kopen producten in usdollar worden ingekocht en ook verkocht.
  Een bijkomend probleem is dat mensen werkelijk niet hun voeding kunnen betalen. Gevolg en begrijpelijk, toenemende criminaliteit en vooral gepaard gaande met veel geweld , wat de terugkeer ook ontmoedigd .

  Ik hoop op een goede toekomst voor Suriname, maar waarschijnlijk tegen beter weten in.

  Suriname houdt moed. Er komen ooit betere tijden.

  Jan Dijkstra

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Transavia laat op “dierendag” dieren gratis meevliegen

Geplaatst

op

By

Ongeveer 115 honden en katten vliegen donderdag 4 oktober gratis mee met Transavia. Het is dan immers dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Lees verder

Nederland

Openbaar vervoer in Amsterdam ligt plat

Geplaatst

op

By

Door een mobilofoonstoring ligt het openbaar vervoer in Amsterdam plat. Bijna alle metrolijnen zijn voor onbepaalde tijd buiten gebruik en ook een aantal tramlijnen zijn uitgevallen.

Tram 5 is ingekort. De bussen 22, 34, 35 en 38 rijden geleidelijk weer volgens dienstregeling. Er rijden pendelbussen tussen IJburg en de Passengers Terminal. De pontjes bij Amsterdam Centraal varen volgens schema.

Hoe lang de storing nog voor hinder gaat zorgen, is niet duidelijk.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |