Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Midden- en hogere inkomens gaan er ruim 2 procent op vooruit

Geplaatst

op

door

Veel groepen gaan er volgend jaar op vooruit, maar vooral de midden- en hogere inkomens. Dat blijkt uit Prinsjesdagstukken in handen van RTL Nieuws. Voor middeninkomens van tussen de 35.000 en 52.000 euro is er een koopkrachtstijging van 2,2 procent en voor inkomens daarboven nog iets meer.

De lagere inkomens gaan er ook op vooruit, maar minder. Inkomens tot 22.000 euro krijgen 1,4 procent meer koopkracht en inkomens tussen de 22.000 en 35.000 euro 1,8 procent. Vrijwel alle regeringspartijen hebben de afgelopen weken al benadrukt dat middengroepen wat extra’s zouden moeten krijgen.

Overigens blijken de koopkrachtvoorspellingen die met Prinsjesdag gedaan worden de laatste jaren lang niet altijd overeen te komen met de daadwerkelijke ontwikkelingen. Deze donderdag bleek uit CBS-cijfers nog dat de koopkracht van ouderen de afgelopen jaren is gedaald, terwijl er een stijging was voorspeld.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Angstige momenten voor bezoekers Duinrell

Geplaatst

op

door

Een aantal bezoekers van pretpark Duinrell beleefde zondag angstige momenten. Terwijl het karretje omhoog getakeld werd, liep de attractie vast. Hierdoor stonden ze minutenlang stil, op ongeveer twintig meter hoogte.

Bezoekers van het park hebben het incident vastgelegd op foto’s. Hierop is te zien hoe het karretje van de achtbaan loodrecht omhoog stilstaat, vlak voor de top. Hoe lang ze precies vastzaten is niet duidelijk.

Rond 13.00 uur liet Duinrell op Twitter weten dat alles is goedgekomen en dat iedereen veilig uit de attractie is gehaald.

De bewuste achtbaan gaat loodrecht omhoog tot een hoogte van 22 meter om vervolgens weer loodrecht naar beneden te storten. Vervolgens volgen een looping, kurkentrekkers en heftige bochten elkaar in hoog tempo op.

Lees verder

Nederland

Overleden persoon aangetroffen in park Nieuwegein

Geplaatst

op

door

Een overleden persoon die vanochtend werd aangetroffen in Nieuwegein is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

Agenten troffen het stoffelijk overschot vanochtend aan op de Harmonielaan. Daar lag het lichaam op straat bij een fietspad naast een parkeerplaats.

Agenten hebben ter plekke onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er geen reden is om uit te gaan van een misdrijf. Over de doodsoorzaak zijn vooralsnog geen mededelingen gedaan. Het lichaam, en een in de buurt geparkeerde fiets, zijn weggehaald. De politie wenst de familie van de overleden persoon ‘sterkte toe’.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X