Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Midden- en hogere inkomens gaan er ruim 2 procent op vooruit

Geplaatst

op

door

Veel groepen gaan er volgend jaar op vooruit, maar vooral de midden- en hogere inkomens. Dat blijkt uit Prinsjesdagstukken in handen van RTL Nieuws. Voor middeninkomens van tussen de 35.000 en 52.000 euro is er een koopkrachtstijging van 2,2 procent en voor inkomens daarboven nog iets meer.

De lagere inkomens gaan er ook op vooruit, maar minder. Inkomens tot 22.000 euro krijgen 1,4 procent meer koopkracht en inkomens tussen de 22.000 en 35.000 euro 1,8 procent. Vrijwel alle regeringspartijen hebben de afgelopen weken al benadrukt dat middengroepen wat extra’s zouden moeten krijgen.

Overigens blijken de koopkrachtvoorspellingen die met Prinsjesdag gedaan worden de laatste jaren lang niet altijd overeen te komen met de daadwerkelijke ontwikkelingen. Deze donderdag bleek uit CBS-cijfers nog dat de koopkracht van ouderen de afgelopen jaren is gedaald, terwijl er een stijging was voorspeld.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Nederland

EK voetbal vrouwen in 2021 bij NOS

Geplaatst

op

door

Het EK voetbal voor vrouwen is in 2021 bij de NOS te zien. De publieke omroep meldde donderdag dat het de rechten voor dat toernooi heeft binnengehaald.

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 11 juli tot en met 1 augustus 2021 in Engeland gehouden. Het Nederlands vrouwenelftal is de titelhouder. Momenteel staat Oranje bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK, met 18 punten uit zes wedstrijden.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen