Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Meisje (15) op de fiets geschept door auto, mogelijk straatrace

Geplaatst

op

door

Woensdagavond is in Heerhugowaard een 15-jarig meisje om het leven gekomen toen zij in Heerhugowaard op de fiets werd geschept door een auto. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De bestuurder en een andere automobilist zijn aangehouden.

Het meisje werd aangereden op de Westtangent, een lange weg waar ’s nachts wel vaker straatraces worden gehouden. De politie onderzoekt nog  of er op dat moment ook sprake was van een straatrace.

Uit onderzoek is gebleken dat er een tweede personenauto betrokken was bij de aanrijding. 

Over de toedracht kan de politie nog niet veel kwijt. “Wij hebben de geruchten ook gehoord dat er een straatrace was en dat wordt meegenomen in het onderzoek”, zegt een woordvoerder.

De weg was enkele uren afgesloten voor onderzoek. 

Beide automobilisten, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Heerhugowaard, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Magneetvissers vinden pistool in Amsterdam

Geplaatst

op

door

Twee magneetvissers van 12 jaar oud hebben woensdagmiddag een pistool uit het water gehaald aan de Amstelkade in Amsterdam. Na de vondst van het wapen belden de vissers direct 112.

Eenmaal ter plaatse zag de agent direct dat het om een echt wapen ging, waarna ook de forensische dienst kwam om onderzoek te doen. Het wapen is meegenomen voor meer onderzoek.

De politie zegt op Facebook blij te zijn met de vissers. „Ze hebben een goede daad verricht.”

Lees verder

Nederland

Boete voor overtreden boerkaverbod wordt 150 euro

Geplaatst

op

door

Mensen die na 1 augustus gezichtsbedekkende kleding dragen, zoals een boerka of een nikab, kunnen een boete van 150 euro krijgen. Dat staat in de vervolgingsrichtlijn van het Openbaar Ministerie (OM).

Het verbod geldt in publieke ruimten zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het openbaar vervoer.

Volgens het OM is het vervangen van de boete door een taakstraf niet mogelijk omdat het om een geldboete van de eerste categorie gaat. Verder wijst het OM erop dat het boetebedrag kan oplopen als er ook andere strafbare feiten worden gepleegd, zoals overtreding van de identificatieplicht. Ook als iemand met een boerka of nikab weigert de openbare ruimte te verlaten, kan de boete hoger uitpakken.

Vorig jaar zei burgemeester Aboutaleb van Rotterdam tegen RTV Rijnmond dat hij geen prioriteit aan handhaving wil geven omdat weinig moslima’s in de stad gezichtsbedekkende kleding dragen. 

Abouteleb: “Boerka’s vormen maar een marginaal verschijnsel. En dat bepaalt de mate waarin wij handhaven. Dat is proportioneel.” De politie heeft betere dingen te doen dan op vrouwen met boerka’s jagen, zo liet Aboutaleb weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X