Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Matchwinner Fer opgelucht :We wilden winnen voor Carlo

Geplaatst

op

door

Leroy Fer hield het net als assistent-trainer John de Wolf niet droog toen ze donderdag na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1) het vak met de bezoekers van Feyenoord opzochten. Het eerbetoon aan de eerder op de dag overleden materiaalman Carlo de Leeuw in het Abe Lenstra-stadion maakte veel emoties los. “Een goede vriend met een ontzettend groot Feyenoordhart is niet meer. Het was moeilijk om vanavond te voetballen”, aldus Fer, die na een kwartier spelen van dichtbij met het hoofd het doelpunt maakte.

De 30-jarige Fer had van de huidige spelersgroep van Feyenoord misschien wel de sterkste band met De Leeuw. De middenvelder maakte de oud-prof ook al mee in zijn eerste periode bij Feyenoord, van 2007 tot 2011. Ook was De Leeuw materiaalman bij Oranje, onder meer bij het wereldkampioenschap van 2014. Fer zat destijds ook bij de selectie van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal en scoorde, toen ook met zijn hoofd, in de afsluitende groepswedstrijd tegen Chili.

“We waren zeker ‘close’. Iedereen mocht hem, iedereen sprak alleen maar positief over hem. Hij stond voor iedereen klaar”, zei Fer, die na zijn doelpunt richting het uitvak rende en het doelpunt opdroeg aan De Leeuw. De Feyenoorders betraden het veld met speciale shirts met daarop de tekst ‘Carlito, voor altijd in ons hart, amigo’.

Eerbetoon 

Fer: “We wilden vandaag echt winnen voor Carlo. Dat dat lukt, maakt het extra bijzonder. Dit was een emotioneel moment op een hele emotionele avond.”

Trainer Dick Advocaat maakte het eerbetoon, met spelers en supporters, na afloop niet mee. De 72-jarige Hagenaar stapte na het laatste fluitsignaal snel naar binnen en nam zichzelf zo een beetje in bescherming, zei hij. “Daar kan ik niet zo goed meer tegen. Maar ik hoorde dat het fantastisch was wat ze gedaan hebben. Ik ga het later nog wel terugkijken”, zei Advocaat, die met Feyenoord aan een indrukwekkende reeks bezig is. Van de zestien duels die Feyenoord onder zijn leiding speelde, verloren de Rotterdammers er slechts eentje.

De bekerfinale lonkt voor Feyenoord, dat begin maart in de halve eindstrijd in De Kuip eerstedivisionist NAC Breda treft. De spelers wilden donderdag nog niet echt vooruit kijken. Dat vonden ze niet gepast. “Het gemis is heel groot”, besloot Fer. Ploeggenoot Jens Toornstra sloot zich bij hem aan. “Natuurlijk kunnen we tevreden zijn dat we door zijn naar de volgende ronde. Maar we zijn iemand verloren die ons heel dierbaar was. Deze overwinning was echt voor Carlo.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oud minister Pronk erkent foutieve handelingen Nederland tegenover Suriname

Geplaatst

op

door

Culturu.com- Nederland heeft fouten gemaakt rond de onafhankelijkheid van Suriname. Dit erkent oud- minister Jan Pronk voor het eerst. Rond de onafhankelijkheid van Suriname was Pronk minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pronk zegt specifiek dat voornamelijk de oprichtingen uitrol ban het Surinaamse leger verkeerd zijn aangepakt. Ter gelegenheid vande coup die 40 jaar geleden door onderofficieren is gepleegd.

In het programma Spraakmakers heeft de oud-bewindsman aangegeven dat Nederland misschien weer een rol zou moeten spelenbij de gigantische schulden van Suriname. “Wij blijven ten gevolge van onskoloniale en slavernijverleden, ten gevolge van de manier waarop wijconstructie hebben mogelijk gemaakt, verantwoordelijkheid houden”, zei de oud-minister in Spraakmakers.

Een deel van het interview kunt u hier bekijken.

Lees verder

Nederland

FC Twente vrouwen winnen de topper tegen Ajax met 1-2

Geplaatst

op

door

De topper tegen Ajax is door FC Twente vrouwen gewonnen met 1-2. De wedstrijd moest ingehaald worden omdat deze twee weken geleden was afgekeurd vanwege de storm Ciara. Het bleek de dag te zijn van debutant Anna-Lena Stolze. Zij wist het winnend doelpunt te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd over de streep trok.

De Duitse spits Anna-Lena Stolze nam beide doelpunten voor haar rekening. Het tweede doelpunt was er een om te in te lijsten. Vanaf de middenlijn schoot de spits op het doel. De debutant heeft hiermee haar stempel gedrukt binnen het team van FC Twente. Marjolijn van den Bighelaar scoorde namens Ajax de 1-2.

De Ajax vrouwen hebben door het verlies geen goede zaken gedaan. Koploper PSV heeft nu 7 punten meer dan Ajax, en verstevigt hiermee haar koppositie. Twente staat derde met negen punten achterstand op PSV.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen