zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mark Rutte zet een punt achter zijn politieke carrière

lees ook ...

Zomercarnaval Rotterdam eind juli van start

De Zomercarnaval in Rotterdam gaat op vrijdag 26 juli van start. Dit zal ingeluid worden door het Corso Casino by Queen. Dit zal plaatsvinden onder een schitterend optreden van de band Trafassi. Het p...

Mark Rutte heeft meegedeeld dat hij bij de komende verkiezingen, niet meer beschikbaar is als lijsttrekker voor de VVD. Verder zal hij bij het aantreden van een nieuw kabinet de politiek verlaten. De langst zittende premier heeft hiermee velen verrast. Rutte’s opstelling over de migratiemaatregelen heeft het kabinet de das omgedaan. Hij heeft er anders naar gekeken dan de rest van het kabinet.

Rutte zegt na alle speculaties, dat het enige antwoord Nederland is geweest.”…. Mijn positie is daaraan volstrekt ondergeschikt”.

“Rutte ziet waarschijnlijk ook wel dat tegen zijn persoon bij andere politieke partijen – oppositie breed, maar ook bij zijn huidige coalitiegenoten – dat er steeds meer weerstand is tegen zijn persoon. Partijen gaven nu al aan dat, mocht de VVD met Rutte weer de grootste worden, ze niet meer met de VVD willen samenwerken als Rutte weer premier zou willen worden,” zegt Frits Wester.

Rutte lijkt zijn tegenstanders te slim af te zijn door zijn aankondiging. Nu lijkt het goed om hem als demissionair premier te laten aanzitten tot het volgend kabinet. Waarom moet hij weg als hij geen campagne meer voert. Is het werkelijk nog nodig om een motie van wantrouwen in te dienen tegen hem. Er bestond veel tegenstand tegen verdere samenwerking met Rutte. Velen zagen hem graag vertrekken. Oppositiepartijen geven Mark Rutte en zijn VVD volgens RTLnieuws openlijk de schuld van de val van zijn kabinet.

Nu moeten partijen overeenkomst bereiken over de demissionaire periode. Wat moet men doen? Controversiële onderwerpen zullen niet behandeld worden.

Bron Foto: Omroep West

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandMark Rutte zet een punt achter zijn politieke carrière