zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Marcel Gelauff stopt na bijna 10 jaar als redacteur NOS nieuws

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Marcel Gelauff wordt dit jaar 65. Hij is 42 jaar werkzaam geweest in de journalistiek. Tien van die jaren heeft hij doorgebracht als redacteur van het NOS, en daar heeft hij zich altijd gedragen gevoeld door zijn redactie. Eerder was hij ook ruim 10 jaar adjunct-hoofdredacteur. Op 1 september van dit jaar wil hij een punt achter zijn loopbaan zetten. Nu is men op zoek naar een opvolger voor hem.

“Het is belangrijk dat er na enige tijd een nieuwe hoofdredacteur komt. Iemand die weer eigen en andere accenten kan zetten, en voor mij breekt ook een nieuwe periode aan, met een nieuwe vrijheid die ik graag wil omarmen. Ik ben gezond, voel me sterk, en dan is het jaar waarin ik 65 word een goed moment om te stoppen.”

Gelauff heeft eerder ook voor andere mediahuizen gewerkt. Hij moet nog helemaal wennen aan het idee, een ander dagroutine te hebben. Wel heeft hij zijn baan ervaren als “veeleisend, kwetsbaar, en in momenten eenzaam”, maar “buitengewoon eervol en betekenisvol”. Het voelt aan als simultaan schaken op meerdere borden, maar juist dit geeft hem een kick.

“Er zullen momenten zijn dat ik met weemoed terugkijk, maar ik weet zeker dat trots en voldoening zullen overheersen. Een hoofdredacteur kan zijn of haar redactie alleen maar dragen als hij of zij ook door de redactie wordt gedragen. En ik ben er dankbaar voor dat mijn redactie dat al die jaren heeft gedaan.” Zo is Gelauff nu al bezig met het omgaan met zijn besluit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandMarcel Gelauff stopt na bijna 10 jaar als redacteur NOS nieuws