Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Man veroordeeld voor het omkopen van bouwopdrachten in Suriname

Geplaatst

op

Tegen een voormalig topman van Ballast Nedam heeft het Openbaar Ministerie in Nederland 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de staat.

Een topman van Ballast Nedam word witwassen van het persoonlijk behaalde voordeel, dat hij sinds eind mei 2001 zou hebben verkregen uit betalingen door het Nieuwegeinse bouwbedrijf aan buitenlandse agenten in Suriname en Saudi-Arabië verweten.

De verdachte was vanaf 1990 directeur van verschillende werkmaatschappijen van Ballast, waaronder financieel directeur van Ballast Nedam International. Dat laatste deed hij tot zijn vertrek in 1997.

Daarna bleef de verdachte nog ‘advieswerkzaamheden’ uitvoeren. Uit het FIOD-onderzoek blijkt volgens het OM dat hij op de hoogte was van het omkopen van buitenlandse agenten om zo bouwopdrachten voor Ballast Nedam te verkrijgen in Suriname en in het Midden Oosten.

Donderdag staat een andere directeur van Ballast Nedam voor de rechter. Vrijdag staat nog een zittingsdag ingepland.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ram

    woensdag 23 mei 2018 at 16:09

    Ik ben heel blij dat Balastnedam gestraft is en al het geld dat zij ontvangen hebben van Suriname terug te betalen aan Suriname als er een capabele regering in Suriname komt. dus niet teruggeven aan de huidige bewind.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |