Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Man rijdt met fiets over vluchtstrook A16 in West-Brabant

Geplaatst

op

door

Fietsen over de snelweg is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk. Daarom reageerde de politie donderdagnacht meteen op de melding dat een fietser was gesignaleerd op de vluchtstrook van de A16.

Bij Etten-Leur werd de man staande gehouden. Zijn uitleg waarom hij over de snelweg fietste: “Dit is de kortste route naar Roosendaal”.   Dit meldt een wijkagent via sociale media. Het incident vond plaats rond 2.30 uur. De man heeft vervolgens een boete gekregen van 150 euro.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Surinder

zo. je bent niet gek om op de snelweg te gaan lopen. snel weg .. hij wou snel weg zeker. snelweg in Nederland is geen snelweg in een ander land overal zijn er camera’s ze kunnen alles en iedereen op de wegen volgen.Advertentie

Nederland

Verplichte integriteitstoets voor wethouders

Geplaatst

op

door

Regeringspartijen ChristenUnie en CDA willen dat aanstaande wethouders verplicht een integriteitsonderzoek moeten ondergaan. Op die manier moeten incidenten zoals in Den Haag, waar twee wethouders zijn opgestapt omdat ze verdacht worden van corruptie, worden tegengegaan.

Er bestaat al een landelijke integriteitstoets. Daarbij wordt gekeken naar functies in het verleden, nevenfuncties en andere kwetsbaarheden van kandidaat-wethouders. De toets is niet verplicht, al kiezen sommige gemeenten er wel voor. In Den Haag was dat niet het geval.

Als het aan het CDA en de ChristenUnie ligt komt daar verandering in en moeten ook kandidaat-bestuurders van provincies en waterschappen eraan geloven. “We moeten alles doen om te voorkomen dat een situatie zoals bij het gemeentebestuur van Den Haag zich herhaalt”, zegt Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.

Lees verder

Nederland

Handhaving verbod rookruimtes vanaf 1 april

Geplaatst

op

door

Het verbod op rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april daadwerkelijk gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdag laten weten.

De Hoge Raad oordeelde eind september dat alle rookruimtes in de horeca verboden zijn. De uitzondering die tot nu toe gold, is ongeldig, luidde het vonnis. Blokhuis liet toen al weten dat toezichthouder NVWA niet direct zou gaan controleren. “Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in te zetten,” zei hij toen.

De uitspraak van de Hoge Raad was een tegenvaller voor de horecasector, die met Blokhuis had afgesproken vanaf 2022 een einde te maken aan rookruimtes. Ook Blokhuis sprak vorige maand over een ‘dubbel gevoel’.

Sinds 2008 is er een rookverbod in de horeca van kracht.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X