Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Man (57) rijdt stadsgracht Zwolle in en overlijdt

Geplaatst

op

door

Een 57-jarige man uit Wolvega is woensdag overleden nadat hij met zijn auto in de stadsgracht van Zwolle was beland. Brandweerduikers haalden hem uit de auto en reanimeerde hem op de kant, maar in het ziekenhuis overleed hij.

Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur op de kruising van de Schuttevaerkade en de Pannekoekendijk. De man reed op een rotonde rechtdoor, het water in. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Hassan Outaklla benoemd tot adviseur van de koning

Geplaatst

op

door

De Marokkaans-Nederlandse Hassan Outaklla is benoemd tot algemeen secretaris van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Met ingang van 15 augustus wordt Outaklla persoonlijk adviseur aan het hof, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Hij studeerde Politicologie en werkte daarna een aantal jaar bij KPMG als managementconsultant en was hij senior beleidsadviseur bij de Autoriteit Financiële Markten. Naast het Nederlands beheerst hij onder meer de Franse, Duitse en Arabische taal.

Outaklla’s takenpakket bestaat uit het op de hoogte houden van het koningspaar van wat er leeft in de maatschappij, door hen bij te praten of hier de juiste mensen voor uit te nodigen.

Outaklla gaat deel uitmaken van een team van vijf persoonlijk adviseurs. In die rol zal hij het koningspaar inhoudelijk adviseren. Daarnaast beoordelen de adviseurs de uitnodigingen die bij het koningshuis binnenkomen, en bepalen ze ook mede wie de koning en koningin wel en niet ontmoeten. De functie bestond onder Beatrix niet in deze vorm. Onder Willem-Alexander hebben de adviseurs een sterk inhoudelijk profiel. Het ligt voor de hand dat Outaklla onder meer op economisch terrein adviezen gaat uitbrengen.

Lees verder

Nederland

Dode bij verkeersongeval Elburg

Geplaatst

op

door

Bij een eenzijdig ongeval op de Oostelijk Rondweg in Elburg is een dode gevallen. Een ander slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de weg zijn meterslange bandensporen te zien. De Oostelijke Rondweg is afgesloten.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Na het ongeluk is een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd geannuleerd. Naast de politie zijn ook de brandweer en een ambulance ter plaatse.

„We doen onderzoek naar de toedracht”, aldus de politie. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

X