Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

LTO roept boeren op maandag te protesteren

Geplaatst

op

door

Landbouworganisatie LTO Noord roept haar 14.000 leden op maandag om 12.00 uur te demonstreren bij de provinciehuizen. LTO Noord wil dat de provinciale beleidsregels over stikstof, die grote impact hebben op boerenbedrijven en gezinnen, van tafel gaan. 

Vrijdag protesteerden boeren al bij provinciehuizen in Noord-Brabant en Friesland. In Friesland zijn vervolgens de stikstofmaatregelen geschrapt. “Dit zou een wake-upcall moeten zijn voor alle provincies,” zegt voorzitter van LTO Noord Dirk Bruins. “We zijn het zat dat de overheid niet naar ons luistert. Dat de provincies vervolgens ook nog eens de eigen interpretatie van de beleidsregels geeft, is voor ons de druppel.”

Onbekend is hoeveel boeren maandag naar de provinciehuizen gaan. Friese boeren blijven thuis, omdat de regels daar al van tafel zijn. Agrariërs uit Zeeland en Limburg weten nog niet of ze meedoen aan de actie.

Op 1 oktober kwamen boeren al massaal met naar het Malieveld in Den Haag, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. De protestactie zorgde voor ruim 1000 kilometer file op de Nederlandse wegen. 

Naast de gang naar de provinciehuizen maandag is ook voor woensdag een protest aangekondigd. Boeren willen dan om 09.00 uur verzamelen bij het RIVM in Bilthoven om daar actie te voeren en dan rond het middaguur doorrijden naar Den Haag. Daar willen ze voor het gebouw van de Tweede Kamer demonstreren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Voetbalsters willen beter spel tegen Slovenië

Geplaatst

op

door

De Nederlandse voetbalsters willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2.

De bondscoach wist wat er destijds misging. “Het was toen een van onze mindere wedstrijden. Qua uitvoering en qua veldbezetting. Dat begon bij onszelf. We leden slordig balverlies en zo konden zij counteren.”

Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen. Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. “We willen nu laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, keek ze vooruit op het duel van dinsdag in de Gelredome in Arnhem.

ANP

Lees verder

Nederland

Ten Hag om de tafel met Klopp en Zidane

Geplaatst

op

door

Erik ten Hag heeft maandag deelgenomen aan de 21e editie van het UEFA Elite Coaches’ Forum. De trainer van Ajax was door de Europese voetbalbond uitgenodigd voor de bijeenkomst, waar een groep trainers uit de Europese competities actuele zaken bespreken en ideeën uitwisselen.

Naast Ten Hag namen onder anderen ook Jürgen Klopp (Liverpool), Pep Guardiola (Manchester City), Maurizio Sarri (Juventus), Zinédine Zidane (Real Madrid), Carlo Ancelotti (Napoli), Thomas Tuchel (PSG), Paulo Fonseca (AS Roma) en Unai Emery (Arsenal) deel aan het overleg.

Nederlandse trainers krijgen niet vaak een uitnodiging voor het forum van de UEFA, dat sinds 1999 ieder jaar wordt gehouden. Louis van Gaal was in 2002 aanwezig en ook Martin Jol en Frank de Boer mochten ooit aanschuiven.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X