Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Loes (18) uit Epe vermist na feestje in Oene

Geplaatst

op

door

18-jarige Loes uit Epe wordt vermist. Ze kwam na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis en is sindsdien spoorloos. De politie spreekt van een ‘urgente vermissing’.

Op social media wordt een opsporingsbericht over het meisje massaal gedeeld. De tiener had vrijdagavond een feestje van vrienden in Oene, vertelt haar vader tegenover de media. Rond 04.00 uur zou ze daar in haar eentje zijn vertrokken op een fiets. Vervolgens ontbreekt van haar ieder spoor.

Politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen laat weten dat de situatie wordt gezien als een ‘urgente vermissing’. ,,Dat komt doordat dit niet binnen het patroon van haar gedrag past.’’ De politie is dan ook nog altijd actief op zoek naar Loes.

Zaterdagavond werd al een Burgernetactie opgestart. Daarin werd vermeld dat het meisje wordt gezocht in de omgeving van Oene en Vaassen. Om haar te vinden is een signalement vrijgegeven. Ze is 1,75 meter lang en droeg een lange zwarte broek en witte sportschoenen. Daarnaast had ze een zwart t-shirt aan met opdruk en een gele jas. Ze was op pad met een elektrische fiets van het merk Giant.

De actie, die even na middernacht werd stopgezet, had geen succes: het meisje is nog altijd spoorloos. De politie vraagt daarom om camerabeelden uit de omgeving. Wie dergelijke beelden heeft, wordt gevraagd deze te bekijken vanaf 03.59 uur. Mogelijk is de vermiste tiener hierop te zien.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Vrijwilligers duiken 2500 kilo troep op uit de Noordzee

Geplaatst

op

door

Een team van vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft tijdens een negendaagse duikexpeditie 2500 kilo afval uit de Noordzee geborgen. Het gaat onder meer om kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen, evenals om zogenoemde spooknetten. Een flink deel is volgens de duikers afkomstig van containerschip MSC Zoe.

,,Duikers troffen van alles aan wat duidelijk niet in onze zee hoort”, aldus de stichting.

De expeditieleden vertrokken vorige week zaterdag en kwamen zondag weer aan in de haven van Scheveningen. Ze doken tussen Ameland en Schiermonnikoog, vooral bij oude wrakken. Dat zijn hotspots voor afval, aldus een woordvoerder.

Van de 2500 kilo geborgen afval is volgens de stichting 500 kilo afkomstig van containers die de MSC Zoe begin dit jaar kwijtraakte. Volgens de stichting toont dit aan dat opruimen nog steeds kan. ,,Als dat echter niet snel gebeurt, wordt berging vrijwel onmogelijk omdat veel afval onder het zand verdwijnt.”

Rederij MSC zou volgens een woordvoerder bijvoorbeeld professionele duikers kunnen inzetten. In de Nederlandse wateren zou naar schatting nog zo’n 300.000 kilo verloren goederen liggen, en inclusief de Duitse wateren zou het zelfs om 800.000 kilo gaan.

De andere 2000 kilo geborgen afval betrof verspeelde visnetten, die zowel tijdens de heen- en terugweg als op de duikplekken werden aangetroffen. Dit soort spooknetten zijn volgens de stichting een groot gevaar voor vissen, kreeften en krabben die erin verstrikt raken.

Ook waarschuwt Duik de Noordzee Schoon ervoor dat het afval in zee afbreekt tot microplastics ‘wat door allerlei organismen wordt opgenomen en zo ook in onze voedselketen terechtkomt’.

Stichting Duik de Noordzee Schoon is in 2011 opgericht om spooknetten van wrakken te verwijderen. Tijdens de tot nog toe veertien gehouden expedities zijn 6700 duiken op 160 wrakken gemaakt, waarbij 60.000 kilo aan spooknetten en lood van wrakken is gehaald.

Lees verder

Nederland

Verslagenheid groot na brand in Strijbeek

Geplaatst

op

door

De verslagenheid is zondag groot na de brand in Strijbeek, waar twee jongens van 6 en 9 om het leven kwamen. De politie spreekt van een groot drama dat er ook bij de collega’s behoorlijk heeft ingehakt.

“Dit heeft een zwaar effect op iedereen. Een brand met slachtoffers is erg, maar met kinderen is het ergst. Dat blijft je altijd bij. Strijbeek is een kleine gemeenschap. Veel mensen zijn aangeslagen”, aldus een woordvoerder van de politie die zondag ter plaatse was. “Dit heeft ook veel meer gevolgen. Maandag blijft op twee scholen een plekje leeg en ook sportclubs of andere clubs van de jongens hebben een verlies te dragen.”

Er rijden zondag ook behoorlijk wat mensen langs de plek, maar er is niets van het uitgebrande chalet te zien. Het huisje aan de Daesdonckseweg, dat werd bewoond door de oma van één van de jongens, staat op eigen terrein. Er zijn zondag wel agenten aanwezig voor omwonenden die iets willen vragen of iets kwijt willen.

Het onderzoek bij de woning is nog in volle gang en gaat naar verwachting nog de hele dag door. De politie gaat ervan uit dat de oorzaak moeilijk te achterhalen is omdat het chalet volledig is verwoest.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X