Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Live : Keti Koti uitzending Amsterdam Oosterpark

Geplaatst

op


Live uitzending van het Nationale Herdenking Slavernijverleden in Amsterdam Oosterpark.

Vandaag 1 juli 2020 staat in het teken van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing slavernij welke plaatsvind in het Oosterpark Amsterdam, bij het nationaal monument slavernijverleden.

De afschaffing van de slavernij was in 1863, het is nu 157 jaar geleden dat Nederland formeel de slavernij heeft afgeschaft in Suriname en de voormalig Nederlands Antillen.

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin
donderdag 2 juli 2020 14:05

Had gisteren online gecheckt wat Rutte te melden had over excuses aan de nakomelingen van de Nederlandse slavernij (147 jaar geleden) in Suriname. De oppositie vraagt de regering dit wel te doen. Rutte (VVD), het CDA en de ChristenUnie weigeren dat. Rutte zegt dat het polariserend (versterken van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen) gaat werken. Gelul. Dat is al zo als het om discussies over moslims en christenen gaat. Excuses aanbieden i.v.m. de Nederlandse slavernij in Suriname, Curaçao en bv de moorden en het machtsmisbruik in Indonesië blijven terugkomen totdat de Nederlandse regering dit recht zet. Rutte’s probleem is dat er… Lees verder »

Martin
donderdag 2 juli 2020 14:12

Het is eerder dat figuren als Rutte en de zogenaamde Christenen in de coalitie niets over hun misdrijven en uitbuitingen van andere volkeren willen weten. De ogen bewust sluiten voor de misdaden van de eigen voorouders en die ook wegwuiven als een gepasseerd station. Maar ondertussen toch nog steeds het uitbuit en uitsluit gedrag naar niet blanken onder een subtielere vorm voortzetten. Aan Rutte en Coalitie genoten. De andere kant op kijken en alles ontkennen of marginaliseren lost niks op. Dit blijft terug komen. Reken er maar op. De smoes van blanke Nederlanders dat het zo lang geleden is gebeurd… Lees verder »Advertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen