Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Liquidatie in Amsterdam

Geplaatst

op

Bij een liquidatie in Amsterdam-Osdorp is dinsdagavond een man om het leven gekomen.

Volgens de politie is het slachtoffer een 25-jarige man die geboren en woonachtig is in Amsterdam. “Hij was bekend bij de politie, maar niet op het gebied van zware criminaliteit”, laat een woordvoerder van de politie woensdagochtend.

De man werd gisteravond rond 22.30 uur op straat neergeschoten in de Prof. R, Casimirstraat. Buurtbewoners kwamen op het geluid van de schoten af en een aantal van hen probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Ook toegesnelde brandweerlieden en politieagenten deden nog een poging, maar het mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De daders hebben meerdere schoten gelost en het slachtoffer van dichtbij meerdere keren geraakt. Ze zijn er daarna vandoor gegaan en zijn nog op de vlucht.

Rechercheurs en forensisch specialisten hebben de hele nacht onderzoek gedaan.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Wilgo

    woensdag 1 februari 2017 at 21:09

    wat laf om iemand zo op straat neer te knallen. misschien heeft hij nog kleine kinderen. maarja je weet ook niet waar dit over gaat. wat het ook is gerechtigheid zal geschieden.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Meer tbc-patiënten in Nederland

Geplaatst

op

Het aantal patiënten met tuberculose in Nederland is vorig jaar met 3 procent gestegen tot 806. Volgens gezondheidsinstituut RIVM komt het grootste deel van de tbc-patiënten uit Eritrea, waar tuberculose veel voorkomt.

Meer dan 200 patiënten hadden open tbc, de meest besmettelijke vorm. Een jaar eerder meldde het instituut nog dat het aantal tbc-patiënten voor het eerst sinds de start van de metingen in 1950 was gedaald tot onder de 800.

Mensen kunnen de bacterie lang bij zich dragen zonder er ziek van te worden. Asielzoekers en immigranten uit landen waar tbc veel voorkomt, worden bij binnenkomst in Nederland gescreend op de ziekte. Tuberculose is de dodelijkste infectieziekte ter wereld, maar over het algemeen goed te behandelen met antibiotica. Bij 7 patiënten was het afgelopen jaar sprake van een ernstige vorm van resistentie tegen dit geneesmiddel.

ANP

Lees verder

Nederland

Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd

Geplaatst

op

In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar.

Medewerkers van de NS en streekvervoerders leggen tussen 06.00 en 07.06 het werk neer. Ook nadat ze weer aan het werk zijn gegaan, ondervinden de dienstregelingen de gevolgen van die staking.

Wie dan maar de auto neemt, kan terechtkomen achter de voertuigen van politie, douane en defensie, die in estafette vanaf 07.00 uur over de volle breedte van de weg met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag trekken.

In negen grote steden zijn manifestaties van de bonden. In Den Haag houden de bonden van de hulpdiensten een protestmars door de stad. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

Op Schiphol leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer.

De acties begonnen al in de nacht van zondag op maandag met een staking van havenarbeiders uit Rotterdam, Amsterdam en Zeeland en van de schoonmakers op Schiphol.

ANP

Lees verder

Meest gelezen