Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Leroy Fer ontvangt schofferende berichten omtrent reactie op Derksen

Geplaatst

op

Img 949320f016fc 1

De voetballer van Feyenoord heeft beledigende berichten ontvangen omdat Leroy Fer gereageerd had op een bericht van Memphis Depay. Eerder had Memphis Depay op social media een foto geplaatst van Johan Derksen met een clownsneus. Fer had een reactie geplaatst met “hahahahaha”, dit werd hem door velen mensen niet in dank afgenomen.

De voetballer Ferheeft 1 van zijn berichten die hij ontvangen heeft gedeeld.

In een uitzending van Veronica Inside heeft Derksen aangegeven geen excuses aan te bieden voor zijn veelbesproken opmerking. Ferr is de mening toegedaan dat Derksen werkelijk een clown is. Direct na het plaatsen van zijn reactie werd hij direct overspoeld met negatieve reacties.

“Blijkbaar vinden die mensen dat ik fout zit en maak ik ze boos. Dat ik ze boos maak kan ik niet begrijpen, maar ik kan ermee leven. Maar de manier waarop zij hun boosheid uiten, op racistische wijze, is schandalig en onacceptabel. Het racisme zit diep bij zulke mensen en er moet alles aan gedaan worden om die wortels aan te pakken.”


Fer heeft vervolgens het bericht van de kwaadwillige gedeeld. Hij heeft de naam van de persoon niet vermeld, zoals hij zegt om degene in bescherming te nemen.

“Ik ben niet uit op wraak. Ik wil jullie laten zien dat racisme bestaat in de wereld, in Nederland. Die realiteit wil ik onder ogen brengen. Mensen die wel tot rede vatbaar zijn en dit gedrag niet vinden kunnen, pak die wortels van racisme aan. Bestrijd racisme. Niet met geweld, maar door racistische uitspraken en racistisch gedrag te veroordelen. Spreek je uit. Er is nog een hele lange weg te gaan, maar iedere stap richting het aanpakken van dit probleem is een overwinning.”

Img 6af6d23890e6 1
View this post on Instagram

Haters will say it’s photoshopped. 🤡

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Alma
woensdag 24 juni 2020 13:58

Haha echt een clown die Derksen en zijn aanhang zie je duidelijk racisten. Een een rasict altijd een racist. Daarom zegt hij geen sorry.. hopelijk verdwijnt hij snel van Deze aarde. Gaat hij met zijn maatjes ergens anders de clown uithangen.

Sinsey
vrijdag 26 juni 2020 03:55

Als hij zegt kanker zwart joekel dan zeg jij kanker bleke eikel 🤣🤣. Want kanker komt bij alle rassen voor.Advertentie

Nederland

ONLINE REDACTIE MEDEWERKER GEZOCHT

Geplaatst

op

Img 9465

Culturu.com zoekt een  Online Redactie Medewerker. Wil jij werken aan dit mooie online magazine ? Het nieuws ophalen en redigeren?  Volg je met interesse de actualiteit en deze volg je met hartenlust. Je ademt media ? Dan zijn wij op zoek naar jouw !!

WAT GA JE DOEN?

Als medewerker binnen onze afdeling Nieuws houd je je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het schrijven van teksten en nieuwsberichten
  • Het controleren van de geschreven teksten en nieuwsberichtten
  • Selecteren en publiceren van (video)content
  • Nieuws bulletins voor onze Sport afdeling
  • Selecteren van content voor artikelen
  • Efficiënt inzetten van de beschikbare social media kanalen
  • Analyseren en monitoren van relevante social media kanalen

Voor Tekstschrijvers is het vooral aantrekkelijk omdat je voornamelijk vanuit je huis kan werken en volg je de dagelijkse actuele ontwikkelingen.

Wij richtten ons voornamelijk op de Surinaamse (Caribische) doelgroep, en brengen de nieuwsitems onder de aandacht.  Uiteraard heeft de Nederlandse actualiteit ook onze aandacht.

Je bent onderdeel van een leuk en enthousiast team, die doen wat ze graag willen doen, en dat is nieuws overbrengen naar de Surinaamse doelgroep, wonend in Nederland en overal op de wereld.

Lijkt dit je wat ?? Schroom niet en neem contact met ons op !

Werktijden

Zelf te bepalen. Reken op een paar uur per week. Werkplek bepaal je zelf; kan goed van huis uit. Het betreft een PT functie.

Hoe kom je in aanmerking ?

Stuur je CV en een korte motivatie naar info@culturu.com.

Lees verder

Nederland

De Nederlandse Bank onderzoekt eigen rol slavernijverleden

Geplaatst

op

Img B9fa96f5ef3f 1

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een onderzoek ingesteld naar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden. Dit wordt door een toezichthouder van de DNB kenbaar gemaakt. De reactie van de toezichthouder wordt gegeven naar aanleiding van een onderzoek en de gestelde vragen door het tijdschrift Vrij Nederland. Er werd onderzoek gedaan naar de relatie van de Nederlandse banken bij het slavernijverleden.

“We zijn ons bewust van de huidige discussie over het Nederlandse slavernijverleden”, aldus DNB in een verklaring.

Er zal een onafhankelijke organisatie worden gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Het accent van het onderzoek zal zich richtten op de rol van de DNB als instelling in de beginjaren van haar bestaan en de toenmalige presidenten en directieleden.

Na het onderzoek zal de DNB stelling nemen over de mogelijke vervolgstappen.

PRESIDENTEN

Uit onderzoek blijkt dat dat de handelshuizen van twee oud presidenten van De Nederlandsche Bank betrokken waren bij de handel in slavernij.

Ook ING gaat een werkgroep opzetten om het archief toegankelijker te maken. Ook waren verschillende directeuren betrokken bij de compensatieregeling van de Nederlandse overheid, tijdens de afschaffing van de slavernij in 1863. De Nederlandse Staat betaalde destijds 200 tot 300 gulden per tot slaafgemaakte aan plantage-eigenaren en aandeelhouders, om het verlies van hun bezittingen te vergoeden.

Excuses

Vorige maand kwam al een excuses naar buiten door de Bank of England wegens hun betrokkenheid van 27 van haar leden bij het slavernijverleden. Het betroffen 11 gouverneurs en zestien directeuren.

Wat de rol is van DNB bij het slavernijverleden zal nader worden onderzocht door een onafhankelijke partij. Indien duidelijk zal zijn dat DNB betrokken was bij de slavernij, is nog onduidelijk of zij ook zullen overgaan tot excuses.

ING Group heeft nu ook een werkgroep geïnitieerd om hun eigen rol bij het slavernijverleden te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de gestelde vragen van Vrij Nederland.

Barings Bank, heeft in de beginjaren ook een rol gespeeld bij de financiering van slavernij. Baring Banks is nu onderdeel van ING.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen