dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Legale cannabis verkrijgbaar tijdens wietexperiment Breda en Tilburg

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Een wietexperiment gaat dit jaar op 15 december van start in Tilburg en Breda. Twee telers zijn nu bevoegd om cannabis te leveren aan coffeeshops. Dit is een besluit van het kabinet. Volgens het plan zoals bekend gemaakt werd door demissionair minister Kuipers zou men deze aanloopfase starten met drie telers, maar de derde teler heeft stagnaties, en kan nu niet meedoen. Dit wietexperiment moet aantonen als legaliseren mogelijk is.

“Voor het behouden van draagvlak voor het experiment, hebben wij besloten om af te wijken van de voorwaarde dat minimaal drie telers gereed moeten zijn”, aldus een brief van Kuipers en collega Yesilgöz van Justitie aan de Tweede Kamer.

Met het wietexperiment wil het kabinet nagaan of legaliseren mogelijk is, wanneer blijkt wat de gevolgen zijn voor de volksgezondheid en de criminaliteit. De leveranciers mogen alleen legale wiet leveren aan de coffeeshops. Deze hebben bij hoge uitzondering op hun beurt toestemming om hun oude voorraad te verkopen.

In totaal nemen tien telers deel aan het experiment die via loting werden gekozen in 2020. Na heel veel uitstel, omdat het verkrijgen van vergunningen in gemeenten stroef ging, zal het experiment nu eindelijk starten.

Na zes maanden zal het experiment worden verbreed. Het lijkt erop dat niet alle tien telers zullen kunnen deelnemen aan deze fase, omdat zij op zijn gehouden. Enkelen moeten nu nog hun teel locatie opzetten. Ook zijn er nog gesprekken gaande met gemeenten zoals Amsterdam-Oost voor de opstart.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandLegale cannabis verkrijgbaar tijdens wietexperiment Breda en Tilburg