zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
5
(1)

Leeuwinnen winnen van Volewijckers onder de 18

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Het is gebleken dat meisjes wel iets afweten van voetbal. De KNVB heeft een duel tussen de Oranje Leeuwinnen en het Amsterdamse Volewijckers Onder de 18 achter gesloten deuren laten plaatsvinden, en de meisjes hebben gewonnen. Bondcoach Adries Jonker had er geen zin in, maar het viel mee. Esmee Brugts en Daniëlle van de Donk scoorden voor Oranje, terwijl Ivar Wijna dat deed voor de Amsterdammers uit ‘Noord’.

Hiervoor werd het hoofdveld van de KNVB Campus hermetisch afgesloten. In deze wedstrijd werden de verdedigende aspecten van de meisjes door Jonker getest. Sommigen hebben hier hun laatste wedstrijd gespeeld in het Oranje-shirt. Twee nieuwe afvallers werden bekendgemaakt Dominique Janssen en Lineth Beerensteyn. Eerder moesten Alieke Tuin (Fortuna Sittard) en Romée Leuchter (Ajax) hetzelfde meemaken.

Burgts heeft nog drie jaar geleden, bij de jongens van FC Binnenmaas gespeeld en zij kreeg advies om zo lang mogelijk bij de jongens te blijven.

De uiteindelijke selectie van de WK zal Jonker op 30 juni bekendmaken na het trainingskamp in het Limburgse Horst aan de Maas. Uiterlijk 2 juli moeten de 23 namen, plus de twee reserves aan de FIFA worden doorgestuurd.

Bron Foto: De Telegraaf

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandLeeuwinnen winnen van Volewijckers onder de 18