zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kraanwater drie minuten koken in Zevenaar-Zuid

lees ook ...

Er is advies gegeven aan ruim 8000 huishoudens in de gemeente Zevenaar om kraanwater 3 minuten te koken voor consumptie. Enterokokken (melkzuurbacteriën) zijn gevonden in het drinkwaterreservoir Zevenaar-Zuid. Het gaat volgens waterbedrijf Vitens om een lichte verontreiniging, de kans op ziekte is heel klein. De oorzaak is nog onbekend. en wordt onderzocht

Kortgeleden werd in de aangrenzende Gelderse plaats Didam hetzelfde ontdekt. Dit was reden voor Vitens om gebieden in de omgeving ook te onderzoeken.”Hieruit bleek dat Zevenaar-Zuid ook licht verontreinigd is”, staat op de website. Daar kan men ook  lezen voor welke postcodes het kookadvies geldt. Men is zoveel mogelijk via email en social media op de hoogte gebracht.

Doorn kreeg ook hetzelfde advies. Ook daar zijn dezelfde bacteriën opgedoken in een reservoir met drinkwater. Het bedrijf heeft bepaald dat de incidenten niet met elkaar te maken hebben. Deze reservoirs zijn niet verbonden met de rest van het drinkwaternetwerk.

Vitens gaat ervan uit dat meer reservoirs zijn besmet. “Vitens betreurt mogelijk ongemak dat het kookadvies voor onze klanten teweegbrengt”, aldus een verklaring.

Getroffen huishoudens worden op het hart gedrukt het water uit de kraan drie minuten te koken voor gebruik voor mens en dier. Dit geldt niet voor douchen en doorspoelen van het toilet. Men moet voor flesvoeding van baby’s mineraalwater gebruiken volgens het advies van Vitens.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKraanwater drie minuten koken in Zevenaar-Zuid