Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Koeman ondersteunt VI-boycot internationals: ‘Mijn steun hebben ze’

Geplaatst

op

Img 7a77671c74d4 1

Dat de Oranje internationals en de Oranje Leeuwinnen besloten hebben TV programma Voetbal Inside te boycotten, heeft Ronald Koeman gezegd deze volledig te ondersteunen. Deze actie op initiatief van Virgil van Dijk begrijpt de bondscoach van het Nederlands elftal.


“Virgil van Dijk, onze aanvoerder, heeft me gebeld en gezegd dat het voor de spelers niet langer meer zo kan,” aldus Koeman. “Het gaat niet alleen om opmerkingen rond de huidige antiracismedemonstraties in dat programma. De spelers zien hoe zij en andere mensen regelmatig belachelijk worden gemaakt en worden beledigd. Het wordt altijd maar afgedaan onder de dooddoener van ‘cafépraat’. Maar ze gaan er te ver in.”

Steun
“Virgil heeft gevraagd wat ik ervan vond dat ze nu dit statement wilden maken. Als mijn spelers unaniem zeggen: tot hier en niet verder, dan is dat een duidelijk signaal. En kan ik me er iets bij voorstellen. Het is óók een optelsom. Na dat telefoontje van Virgil is het verder besproken binnen de bond. Mijn steun en die van de staf en de KNVB hebben ze’’, aldus Ronald Koeman.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
zaterdag 20 juni 2020 23:52

Prachtig. Nederland o Nederland jij bent een kampioen wij houden van oranje . Samen maken wij oranje kleurrijk zonder die Derksen wie de hel is Derksen.

Mcb
maandag 22 juni 2020 15:29

BoycottenAdvertentie

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Foto’s huis Akwasi op internet: “Ik voel me niet veilig”

Geplaatst

op

Img 2bab654e5b9b 1

Akwasi is recentelijk geconfronteerd met foto’s van zijn onlangs gekochte huis op het internet. De foto’s van zijn huis werden gedeeld in een Facebookgroep. Akwasi reageerde verbolgen hierop: “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.”

Zie onderstaand het bericht welke door Akwasi gedeeld is op zijn Social media account.

‘Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem,’ schreef een man in de Facebookgroep ‘Glazenwassers United’. Hij deelde ook een reeks foto’s van het nieuwe huis van Akwasi. ‘Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.’ 

Akwasi” ‘Dit mag niet en dit hoort niet.’ Er is hier sprake van inbreuk in zijn privacy, fundamentele rechten zijn hierbij geschonden. ‘Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.’

Bedreigingen

Inmiddels is de Facebookpagina van de Glazenwasser niet meer te vinden, ook van de man die het bericht gepost heeft, is het profiel verwijderd.

Onduidelijk is of Akwasi aangifte zal doen of inmiddels heeft gedaan. De politie kan wegens privacy redenen niets over vertellen.

Eerder deze maand was Akwasi al het mikpunt van doodsbedreigingen wegens zijn uitspraken op de Dam, tijdens een demonstratie van de Black Lives Matter beweging. Het openbaar Ministerie heeft aangegeven deze doodsbedreigingen te onderzoeken.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen