Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

KNVB zet koers op sterkere Eredivisie voor vrouwen

Geplaatst

op

Img B1f95225b29a 1

De acht clubs die deelnemen in de Eredivisie voor vrouwen hebben een commercieel verdrag gesloten met de KNVB. Ze zullen allen op zoek gaan naar partners die passen bij de Eredivisie voor vrouwen, ook een commerciële naamgever die vanaf 2007 bestaat.

ADO Den Haag, Ajax, VV Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente hebben een vrouwenteam die actief is in de Eredivisie. Een aantal internationals die in het buitenland actief waren, keren terug naar Nederland. Het betreffen Sari Veenendaal, Mandy van den Berg (beiden PSV), Stefanie van der Gragt (Ajax), deze speelsters zullen een flinke boost geven aan de competitie. “Dit convenant zorgt ook buiten het veld voor een volgende stap in de verdere professionalisering van de competitie”, aldus de 35-jarige Van de Ven, die sinds 2017 bij de KNVB werkt.

„Als we de commerciële waarde van de competitie vergroten, kunnen we de sport laten groeien. Nu stoppen de nodige voetbalsters al jong omdat ze niet fulltime aan de slag kunnen. Dat houdt de ontwikkeling van de competitie tegen.”

De KNVB neemt het voortouw in de commerciële exploitatie van de competitie. “Dit alles met als doel de Eredivisie Vrouwen op alle fronten sterker te maken. Het is onze ambitie dat meer mensen de heldinnen van vandaag en morgen wekelijks kunnen zien schitteren”, zegt Van de Ven. De hoop is er dat een sponsor zich met zijn naam wilt koppelen aan de competitie.

De Oranje Leeuwinnen wonnen in 2017 de EK en vorig jaar werd de finale van het WK bereikt. Tot op heden is er nog weinig aandacht voor de nationale vrouwencompetitie. Nederland heeft nu nog te maken dat jonge talentvolle voetbalsters als snel vertrekken naar het buitenland. De reden is dat zij zich daar beter kunnen ontwikkelen en meer geld kunnen verdienen. Wedstrijden van de vrouwencompetitie zijn ook niet met regelmaat te zien op de tv.

„Ik had vroeger op mijn kamer geen poster van Sarina Wiegman hangen, ik wist niet eens wie ze was, omdat ik haar nooit zag spelen”, zegt Van de Ven over de huidige bondscoach van Oranje. „Het zou mooi zijn als de nieuwe generatie posters ophangt van Ryan Gravenberch en Joëlle Smits.”

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Foto’s huis Akwasi op internet: “Ik voel me niet veilig”

Geplaatst

op

Img 2bab654e5b9b 1

Akwasi is recentelijk geconfronteerd met foto’s van zijn onlangs gekochte huis op het internet. De foto’s van zijn huis werden gedeeld in een Facebookgroep. Akwasi reageerde verbolgen hierop: “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.”

Zie onderstaand het bericht welke door Akwasi gedeeld is op zijn Social media account.

‘Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem,’ schreef een man in de Facebookgroep ‘Glazenwassers United’. Hij deelde ook een reeks foto’s van het nieuwe huis van Akwasi. ‘Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.’ 

Akwasi” ‘Dit mag niet en dit hoort niet.’ Er is hier sprake van inbreuk in zijn privacy, fundamentele rechten zijn hierbij geschonden. ‘Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.’

Bedreigingen

Inmiddels is de Facebookpagina van de Glazenwasser niet meer te vinden, ook van de man die het bericht gepost heeft, is het profiel verwijderd.

Onduidelijk is of Akwasi aangifte zal doen of inmiddels heeft gedaan. De politie kan wegens privacy redenen niets over vertellen.

Eerder deze maand was Akwasi al het mikpunt van doodsbedreigingen wegens zijn uitspraken op de Dam, tijdens een demonstratie van de Black Lives Matter beweging. Het openbaar Ministerie heeft aangegeven deze doodsbedreigingen te onderzoeken.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen