Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Klopjacht op ontsnapte gevangene Rotterdam

Geplaatst

op

De politie in Rotterdam is opzoek naar een ontsnapte gevangene, die vuurwapengevaarlijk is. De gevangene, Elias Adahchour, ging er vanmiddag om half twee vandoor op het terrein van het Sint Franciscus Gasthuis, waar hij voor een behandeling was geweest.

Elias Adahchour wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam, op 4 en 9 december. waarbij meerdere gewonden vielen.

De man wist te ontkomen terwijl hij aan zijn linkerhand nog handboeien had zitten.Volgens een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben begeleiders twee waarschuwingsschoten gelost om hem tegen te houden, maar wist hij toch te ontkomen.

Er is een klopjacht ingezet met een groot aantal agenten, speurhonden en een helikopter.

De politie heeft een signalement verspreid:

Adahchour heeft littekens op zijn rechterhand, rechts op zijn borst een litteken van een messteek en links in zijn oksel en zij. De lichtgetinte draagt een donkere spijkerbroek en had tijdens zijn ontsnapping een handboei om zijn linkerhand.

Mensen die hem hebben gezien wordt gevraagd om niet zelf actie te ondernemen, maar direct contact opnemen met de politie.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Rachell

hebben ze hem al gepakt. ik durf bijna niet naar Rotterdam

Maike

nee nog steeds niet. misschien is hij al maar het buitenland.als hij maar geen auto neemt en op een menigte inrijd. zo gek zijn ze tegenwoordog.Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen