maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

KLM veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa

lees ook ...

Experts van het Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (Jacdec) concluderen dat KLM  de veiligste luchtvaartmaatschappij in Europa was in 2021. Op de internationale lijst (wereldwijd) staat KLM op nummer 2. De luchvaartmaatschappi uit de Verenigde Arabische Emiraten, ‘Emirates’ staat voor de tweede keer op de eerste plaats.

Het Jacdec stelde lijst met de top 15 samen van ‘s werelds veiligste luchtvaartmaatschappijen. Voor de zogenoemde risico-index werd gekeken naar de grotere luchtvaartmaschappijen. Er werd Onder meer gekeken naar het aantal ongelukken, het type vliegtuigen waarmee wordt gevlogen en de leeftijd van de toestellen. Emirates kreeg een score van 95,05 procent en KLM een score van 93,31 procent.

Door het Covidpandemie werd er vorig jaar minder gevlogen. Hierdoor werd er meer gekeken naar crashes en overige ongelukken uit het verlede.  Ook zeggen de onderzoekers dat vanwege de sterk teruggelopen vliegactiviteiten de ranking dit keer een “beperkte informatieve waarde” heeft, meldt persbureau DPA.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKLM veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa