Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

KLM stelt mondkapjes verplicht, passagiers moeten zelf zorg dragen hiervoor

Geplaatst

op

KLM gestrande reizigers

KLM zal vanaf 4 mei weer langzaam starten met haar Europees netwerk. Het dragen van mondkapjes aan boord en bij de gates is per 11 mei verplicht , dit geld voor alle vluchten van KLM. De passagiers moeten zelf voor hun eigen gezichtsbescherming zorgen. Deze maatregel is in ieder geval tot en met 31 augustus verplicht.

“Zonder bescherming, kun je niet meevliegen maar we gaan geen boetes uitdelen”, aldus een KLM-woordvoerder.

“Per 11 mei wordt mondbescherming verplicht bij de gates en in het vliegtuig voor alle passagiers vanaf 8 jaar. We delen geen boetes uit, maar gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van de passagiers”, zegt een woordvoerder van de KLM.

“Een sjaal mag eventueel ook. Als de neus en mond maar worden beschermd en het materiaal achter de oren vastgemaakt kan worden.”

KLM zal zoveel mogelijk de adviezen van het RIVM opvolgen. Zo blijft de anderhalve maatregel van kracht. “Waar het lukt, proberen we zoveel mogelijk aan de afstandregels te voldoen en houden we stoelen tussen de passagiers vrij. Nu lukt dat vaak goed omdat de bezetting op veel vluchten nog laag is. Maar op sommige vluchten, zoals de repatriëringsvluchten, lukt dat niet altijd.”

KLM heeft van de overheid de toezegging gekregen dat het 2 a 4 miljard euro zal krijgen, dit om luchtvaart bedrijf overeind te houden.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef
dinsdag 5 mei 2020 04:47

Dan hoe moet ik eten. Met een mondkapje 9 uur vliegen. Boerka mag nu wel weer op straat was verboden om je gezicht te bedekken. Raar zo te moeten zitten in het vliegtuig waar al weinig frisse lucht er is. Mondkapje word straks gasmaskerAdvertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen