Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Klimaatprotest mag langs Binnenhof lopen

Geplaatst

op

door

Een demonstratie tegen klimaatverandering vrijdag mag toch door hartje Den Haag lopen. De route die de organisatoren van de Klimaatstaking in gedachten hadden, was afgewezen door de gemeente, omdat die door drukke winkelstraten zou lopen. Na overleg met burgemeester Pauline Krikke is er een nieuwe route gemaakt.

De demonstratie begint naast station Den Haag Centraal. Daarna gaat het protest langs de Hofvijver, met aan de overkant het Torentje van premier Rutte en het Binnenhof. Via een omweg gaan de betogers dan langs het stadhuis van Den Haag en langs de ministeries van Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken en Onderwijs terug naar het beginpunt.

De organisatoren wilden eigenlijk over de Hofweg en het Spui lopen, langs de Tweede Kamer, maar dat is een zogeheten kernwinkelgebied. “Daar wonen en werken genoeg mensen die andere dingen te doen hebben, die ook mogelijk moeten zijn”, aldus de gemeente.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Meest gelezen