Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Kind zwaargewond: politie onderzoekt huis in Wormerveer

Geplaatst

op

door

De politie doet in en rond een woning in Wormerveer (Noord-Holland) onderzoek naar een gebeurtenis “waarbij een zeer jong kind ernstig letsel heeft opgelopen”. Dit weekend is het kind volgens de politie in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Een groot deel van de dag stond dinsdag een mobiele politiepost voor de woning aan de Kerkstraat. “Het gaat om een lopend onderzoek van de recherche”, aldus een politiewoordvoerster. “Het incident vond vermoedelijk plaats in de woning.”

De politie doet vanwege de privacy en het onderzoek volgens haar geen verdere mededelingen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Recreatief gebruik lachgas wordt verboden

Geplaatst

op

door

Het kabinet komt met een verbod op het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken, dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten toeneemt en dat mensen “veel overlast door zwerfvuil” ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen.

Het recreatief gebruik kan praktisch worden verboden door lachgas op lijst II van de Opiumwet te plaatsen, waar bijvoorbeeld ook de hennepplant op staat. Het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs (CAM) heeft het recreatief gebruik van lachgas onderzocht en stelt dat gebruik van grote hoeveelheden tot ernstig en blijvend neurologisch letsel kan leiden, “zoals een dwarslaesie.” In het onderzoek wordt dan ook gesteld dat het aanbod van lachgas beperkt zou moeten worden door bijvoorbeeld de verpakkingsgrootte te limiteren.

“Lachgas lijkt verslavend te zijn bij frequent gebruik en mogelijk treedt tolerantie op. Lachgas wordt veel gebruikt door uitgaanders en door jongeren onder de zestien jaar”, aldus het CAM. In het CAM zitten deskundigen van onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Trimbos-instituut.

“Lachgas is oorspronkelijk bedoeld voor onder meer gebruik in slagroomspuiten in de horeca. Deze eigenlijke toepassingen van lachgas worden van het verbod vrijgesteld”, zo laat staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. Volgens Blokhuis is het dan ook de bedoeling dat de eigenlijke aanbieders van lachgas, zoals groothandels, detailhandels, horeca en gasproducenten, zo min mogelijk geraakt worden door het besluit. Daarom zullen er gesprekken met deze aanbieders gevoerd worden.

Lees verder

Nederland

Ajax mist Promes tegen Valencia, Onana wel fit genoeg

Geplaatst

op

door

Quincy Promes mist dinsdagavond de thuiswedstrijd van Ajax tegen Valencia in de Champions League. De aanvaller heeft te veel last van een kuitblessure, die hij vorige week opliep tegen FC Twente.

“Dat is een grote tegenvaller, maar het is zoals het is”, zei trainer Erik ten Hag. “We missen ook al David Neres en Zakaria Labyad. Maar we hebben ook spelers die dit kunnen opvangen.”

Promes is dit seizoen de clubtopscorer van Ajax, met tien doelpunten in de eredivisie en vier treffers in de Champions League. André Onana kan wel in actie komen voor Ajax in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. De doelman haakte zaterdag voortijdig af op de training. “We hebben een MRI-scan laten maken maar er was niets te zien”, zei Ten Hag.

Ajax heeft tegen Valencia aan een punt voldoende om de achtste finale van de Champions League te bereiken.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen