Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Kijkt u nog naar RTL Late Night?

Geplaatst

op

Humberto Tan kondigde in het begin van het jaar aan RTL Late Night te verlaten op verzoek van de leiding van RTL4.

Humberto vertrok toen er nog maar 400.000 kijkers waren overgebleven van de miljoen die hij in de eerste jaren had. Hij was het niet eens met de beslissing van management, maar had geen ander keus.

Twan Huys zou zou de gouden tijden van RTL Late Night laten herleven. Dat gaat niet gebeuren, is na anderhalve week duidelijk. Hij begon met ruim een half miljoen kijkers, maar dat worden er iedere dag minder. Gisteren waren er nog 366.000 van over. De concurrent, Pauw, zat op 800.000.

Huys is binnengehaald door programmadirecteur Erland Galjaard, die sindsdien is ontslagen. Dat zal de kans dat Huys snel het veld ruimt vergroten.

 

4 Reacties

4 Reacties

 1. Johan

  donderdag 13 september 2018 at 14:20

  haha. en wie lacht nu in zijn vuistje. er was een journaliste .ik kan nu niet op haar naam komen. zei had veel commentaar op Humberto. samen met die grote snor Derksen. 2 mensen die Humberto graag weg wilden. en wil ik nu zien als ze hun bek ook open zullen trekken dat Twan weg moet.

 2. wil

  vrijdag 14 september 2018 at 06:16

  nee ik kijk niet. Deze man moet zich bezig houden met nieuws.daar is hij goed in. is niet gezellig aan tafel. zo stijf allemaal.terwijl Humberto sfeer bracht in huis. met Twan is het allemaal strak boos serieus.. ik zit lekker op de bank en kijk liever naar iets leuks. Humberto deed het beter!!!

 3. Harold

  dinsdag 16 oktober 2018 at 01:09

  Nee kijk niet meer is te saai met deze Twan.het is niet van deze tijd wat hij laat zien.
  Deze meneer moet gewoon een nieuws lezer worden meer niet.rtl heeft zich lelijk in de vingers gesneden met deze opzet.humbertho is veelzijdig.fris.charismatisch hij moet weer de buis op met een eigen programma op een ander zender.denk dat hij weer veel kijkers zal scoren.

 4. sme

  vrijdag 19 oktober 2018 at 04:46

  zwarte piet discussie aan tafel.dat trok wel me aandacht. en ja je zag duidelijk dat de presentator het moeilijk had met dat wit meisje. terwijl de donkere jongen zo rustig overkwam. ik zag dat hij geen advocaat nodig had want hij deed zijn zegje zonder een advocaat. en dat meisje had wel een advocaat mee . ze wou niet met die blakaboy aan 1 tafel zitten. ga je schamen men. dat RTL dit pikt. als RTL goede tv wilt maken dan hadden ze gezegd. jij bepaald niet wie hier aan de tafel zit. zwart wit iedereen die RTL wenst te komen zitten. gelukkig gelukkig mocht na bijna met een vrees de zwarte meneer toch aan de tafel gelaten.. en ja… ik heb gekeken en zeker was het die dag dat er meer mensen hebben gekeken. succes met je programma…

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Politie vind handgranaat bij Surinaams restaurant

Geplaatst

op

By

In Amsterdam is vannacht opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief lag bij een Surinaams restaurant aan het Bijlmerplein.

Om 04.00 uur kreeg de politie een melding van schoten en het wegrijden van voertuigen op het plein. Ter plaatse vond de politie de handgranaat. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de knallen die zijn gehoord, is onduidelijk. Het onderzoek leverde geen kogelgaten of hulzen op.

De handgranaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en afgevoerd.

De recherche bestudeert camerabeelden van het gebied om erachter te komen hoe het explosief er is terecht gekomen.

Gisternacht werden er ook al twee handgranaten gevonden in de hoofdstad.

Lees verder

Nederland

Surinamers eisen reparatie van hun aow-gat

Geplaatst

op

By

Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen reparatie van hun aow-gat. Doordat ze geen volle 50 jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen ze een lager basispensioen. Sommige claimen daardoor in ‘bittere armoede’ te leven.

Iedereen in Nederland bouwt in vijftig jaar aow op, elk jaar 2 procent. Elk jaar dat iemand niet in Nederland woont, telt niet mee in de opbouw. Wie dus later naar Nederland is gekomen, mist een paar jaar aow.

Duizenden Surinamers met een aow-uitkering (of toekomstige uitkering) vinden die regel maar onrechtvaardig. Dat zij een aow-gat hebben is terug te voeren op de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Voor die tijd vielen zij nog onder de Nederlandse wet en droegen ze jaarlijks aow af. Toen Suriname zich van Nederland afscheidde, zijn geen afspraken gemaakt over het meenemen van die ouderdomspensioenen.

Deze mensen zijn dus weer aow gaan opbouwen vanaf het moment dat ze naar Nederland kwamen. Het gevolg: een korting van tientallen procenten op het basispensioen, schatte bestuurslid Dennis Belfor van de Rotterdamse tak van het Ubuntu Connected Front. Een van de clubs die zich het lot aantrekt van de Surinaamse aow’ers.

Belfor: ,,Sec gezien vielen ze tot 1975 onder de Nederlandse wet die gold in het gehele Koninkrijk. Velen hebben nergens anders vertoefd en gewoond dan in het Koninkrijk der Nederlanden. Ze waren dan ook bij wet verplicht om aow af te dragen.”

Nederlandse vlag
Surinamers die geen volledige aow krijgen, verkeren vaak in ‘bittere armoede’, zegt ook Iwan Leeuwin van AOW Surneds, een andere groep die pleit voor reparatie van het aow-gat. ,,Ze vallen onder de Nederlandse vlag.”

De Surinaamse gemeenschap strijdt al jaren voor reparatie van hun aow-gat. In 2009 verwees toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma de ouderen nog naar Suriname voor een oplossing. Hoewel de landelijke politiek geen sjoege geeft, is het Amsterdamse college recent wel overstag gegaan. De verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink liet weten de kwestie te zullen aankaarten bij het kabinet.

Hij sprak van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden. ,,Nederlandse staatsburgers worden door foute wetgeving in de problemen geholpen. Hun bestaanszekerheid is in gevaar.”

 

Bron:ad

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |