Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Keeldar en Blankendal op KNVB Wall of Fame

Geplaatst

op

door

Patricia Keeldar en Calvin Blankendaal beiden opgegroeid in Amsterdam Zuid-Oost, zijn op de Wall of Fame van de KNVB in Zeist. Samen met andere ex-internationals hebben ze het KNVB wapenschildje moeten ontvangen.

Patricia Keeldar heeft in het verleden gespeeld voor SV Bijlmer, Wartburgia, Fortuna Wormerveer (2x Lands beker kampioen), en Ter Leede. Met laatstgenoemde is Keeldar vijfvoudig Nederlands Kampioen en 3x Lands Beker Kampioen geworden. Tevens heeft Keeldar alle nationale jeugd elftallen doorlopen en vervolgens in het Nederlands Vrouwen XI gespeeld van 1989 t/m 2001.

Calvin Blankendaal heeft gespeeld voor AZ, Ajax en HFC Haarlem (veldvoetbal). In de zaal was Calvin actief voor FC Marlene waar hij velen kampioenschappen heeft gewonnen en zaalvoetbal club Golden Star. Calvin Blankendal heeft als international in de zaal ruim 42 interlands gespeeld voor het Nederlands zaalvoetbal team.

Momenteel is Calvin Blankendal succesvol trainer van zaalvoetbalclub LEBO Vastgoed gevestigd in Amsterdam.

De Wall of Fame is voor Oranje-internationals. Hij staat op de KNVB-campus in Zeist. Alle 1.356 ex-spelers, speelsters en bondscoaches die Oranje sinds 1905 dienden, hebben een eigen wapenschildje met daarin hun naam gegraveerd.

De Wall of Fame werd onthuld door de bondscoaches Ronald Koeman (Nederlands elftal), Sarina Wiegman (Oranjevrouwen) en Max Tjaden (zaalvoetbalteam mannen).

Bondscoaches Max Tjaden Sarina Wiegman , Ronald Koeman
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Militairen vrijgesproken van seksueel geweld in kazerne Schaarsbergen

Geplaatst

op

door

Vijf militairen van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen zijn door de rechter vrijgesproken van mishandeling, bedreiging en vernedering van drie collega’s.

De rechtbank in Arnhem acht niet bewezen dat de mannen zich zo’n zes jaar geleden schuldig hebben gemaakt aan dat gedrag. Ook zitten er volgens de rechter te veel onwaarschijnlijkheden en tegenstrijdigheden in de verklaringen van de slachtoffers.

Ander bewijs dan getuigenverklaringen is er niet. Daardoor is niet duidelijk geworden wie wat heeft gedaan, waar en wanneer, stelt de rechtbank vast. 

De vijf mannen, tussen de 26 en 40 jaar oud, hebben zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) misdragen op de Oranjekazerne. Het OM had werkstraffen van 40 tot 240 uur geëist. De verdachte militairen hebben ontkend.

Hoewel de rechtbank meldt dat er uit rapportages van onderzoekscommissies inderdaad is gebleken dat er sprake was van misstanden, is er te veel twijfel of de gedragingen door de verdachten “zijn begaan in de ten laste gelegde periode”.

Lees verder

Nederland

Commotie rondom bord en zeil op zwarte Cross – festival

Geplaatst

op

door

De organisatie van de Zwarte Cross heeft zondagavond een bord en een spandoek van het festivalterrein verwijderd, omdat er ophef over was ontstaan op sociale media. Mensen vonden de teksten discriminerend, racistisch, beledigend en respectloos.

Op het bord stond ‘Allah’s afbakbar’ en op een zeil was te lezen: ‘Leve de kleurling! #diversiteit #wearefamily #onceyougoorange #ookveurblanken’.

De organisatie van de Zwarte Cross laat op haar website weten de ontstane situatie zeer te betreuren. ‘Op het moment dat de commotie losbarstte waren wij nog volop in bedrijf. Toen het aantal berichten dermate opliep en de sfeer grimmiger dreigde te worden, hebben wij besloten om terug te komen op ons eerdere besluit om het bord en het zeil te laten staan. Deze hebben wij toen direct verwijderd en getracht alle personen die contact met ons hebben gezocht hierover in te lichten. Het kwaad was toen echter al geschied en wij bevonden ons middenin een wervelstorm op social media.’

De organisatie van de Zwarte Cross laat op haar website weten de ontstane situatie zeer te betreuren. 

De Zwarte Cross is een festival waar pertinent geen plek is voor racisme, discriminatie en respectloos gedrag. Iedereen die ons festival goed kent zal dit beamen. Het is wel een plek voor satire en op het festival namen wij allerlei zaken (inclusief onszelf!) op de hak. Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen. De indruk ontstond namelijk ook dat de kritiek ons koud liet, maar dat is zeker niet het geval, aldus de organisatie.

Lees verder

Meest gelezen

X