Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Keeldar en Blankendal op KNVB Wall of Fame

Geplaatst

op

door

Patricia Keeldar en Calvin Blankendaal beiden opgegroeid in Amsterdam Zuid-Oost, zijn op de Wall of Fame van de KNVB in Zeist. Samen met andere ex-internationals hebben ze het KNVB wapenschildje moeten ontvangen.

Patricia Keeldar heeft in het verleden gespeeld voor SV Bijlmer, Wartburgia, Fortuna Wormerveer (2x Lands beker kampioen), en Ter Leede. Met laatstgenoemde is Keeldar vijfvoudig Nederlands Kampioen en 3x Lands Beker Kampioen geworden. Tevens heeft Keeldar alle nationale jeugd elftallen doorlopen en vervolgens in het Nederlands Vrouwen XI gespeeld van 1989 t/m 2001.

Calvin Blankendaal heeft gespeeld voor AZ, Ajax en HFC Haarlem (veldvoetbal). In de zaal was Calvin actief voor FC Marlene waar hij velen kampioenschappen heeft gewonnen en zaalvoetbal club Golden Star. Calvin Blankendal heeft als international in de zaal ruim 42 interlands gespeeld voor het Nederlands zaalvoetbal team.

Momenteel is Calvin Blankendal succesvol trainer van zaalvoetbalclub LEBO Vastgoed gevestigd in Amsterdam.

De Wall of Fame is voor Oranje-internationals. Hij staat op de KNVB-campus in Zeist. Alle 1.356 ex-spelers, speelsters en bondscoaches die Oranje sinds 1905 dienden, hebben een eigen wapenschildje met daarin hun naam gegraveerd.

De Wall of Fame werd onthuld door de bondscoaches Ronald Koeman (Nederlands elftal), Sarina Wiegman (Oranjevrouwen) en Max Tjaden (zaalvoetbalteam mannen).

Bondscoaches Max Tjaden Sarina Wiegman , Ronald Koeman
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Nederland

Grote ravage na explosie in bedrijfspand Den Haag

Geplaatst

op

door

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen