dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
4
(1)

Kamer wil dat horrorslachthuis wordt gesloten

lees ook ...

Omstreden Chinese financiering mensenrechtenonderzoek VU st...

De Vrije Universiteit heeft de subsidie die uit China wordt ontvangen stopgezet na de onthullingen van NOS over het resultaat van deze subsidie. China's financierig was voor het Cross Cultural Human R...

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil dat een slachthuis in Epe, dat deze week in opspraak is geraakt wegens ernstige dierenmishandeling, zo snel mogelijk wordt gesloten. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot dringt daar tijdens het wekelijkse Vragenuur op aan. Hij krijgt ondersteuning van onder andere VVD, CDA, PVV, PvdD, PvdA, SP en GroenLinks.

Demissionair minister van landbouw Carola Schouten gaat nog deze week met toezichthouder NVWA in overleg om te kijken welke opties er zijn om de wens van de Kamer in te willigen.

Gruwelijke mishandeling

Varkens in Nood sloeg maandag alarm over slachthuis Gosschalk in Epe. Op de videobeelden is er bewijs van gruwelijke dierenmishandeling door de medewerkers. Schouten sprak eerder al haar afschuw uit over de beelden. Het slachthuis is onder verscherpt toezicht geplaatst.

De directie van slachthuis Gosschalk heeft zelf maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. De betrokken medewerkers zijn geschorst en er is een eigen onderzoek ingesteld. Peddels waarmee de varkens werden geslagen mogen niet meer worden gebruikt. Het cameratoezicht in het bedrijf wordt uitgebreid en de camerabeelden worden ook veel vaker bekeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKamer wil dat horrorslachthuis wordt gesloten