vrijdag 23 april 2021
28.1C
Paramaribo
5C
Amsterdam
5
(1)

Kabinet verlengt lockdown tot en met 9 februari; nog geen avondklok

lees ook ...

Coronamaatregelen Nederland versoepeld; terrassen mogen weer...

De terrassen in Nederland mogen vanaf 28 april weer openen. Echter zijn er regels hieraan verbonden. Zij mogen open tussen 12.00 en 18.00 uur en maximaal vijftig gasten per terras toelaten. Dit heeft ...

De lockdown is verlengd tot en met 9 februari. Deze mededeling deed de premier vanavond tijdens een persconferentie. Volgens de premier daalt het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg, waardoor het kabinet genoodzaakt was om dit besluit te nemen. Bovendien zijn er ook grote zorgen over de besmettelijke Britse variant van het virus.

De beelden vanuit Londen en Ierland zijn alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt, benadrukte Rutte. Hij gaat ervan uit dat bijna eenieder zal begrijpen dat er geen andere keus was voor de verlenging van de lockdown met nog drie weken.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) voegde aan de woorden van Rutte toe dat de Britse mutatie nu verantwoordelijk is voor “een paar procent” van de coronabesmettingen, maar dat dat percentage naar verwachting gaat stijgen. Hij zegt dat de verspreiding moet worden vertraagd. En dit probeert het kabinet te doen met de maatregelen.

Voor ondernemers, want die zijn het hardst getroffen in deze periode, komt er extra steun, belooft de premier. “Zeker nu we licht zien, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk bedrijven en banen door deze crisis heen trekken.”

Binnen het kabinet wordt nagedacht over het instellen van een avondklok. Deze maatregelen zal ingrijpend zijn en daarop zit niemand te wachten, merkte hij op. Het Outbreak Management Team (OMT) is wel gevraagd om een spoedadvies over wat een avondklok kan opleveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKabinet verlengt lockdown tot en met 9 februari; nog geen avondklok