maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Kaag voelt zich bedreigd en doet aangifte bij de politie

lees ook ...

De woordvoerder van D-66 heeft bevestigd,  dat de leider van de partij Sigrid Kaag aangifte heeft gedaan tegen complotdenker Willem Engel, die het nodig vond om zondagmiddag haar adresgegevens op Twitter te delen. Engel moest de foto verwijderen van Twitter.

Engel deelde een plaatje uit het kadaster met daarop duidelijk de postcode en het huisnummer van Kaag. Na een poos heeft hij het verwijderd, met de mededeling  dat zijn daad “op geen enkele manier” een “oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging” was.

Desgevraagd deelde Engel mee, dat hij de foto van Twitter moest verwijderen, om toegang tot zijn account te hebben. Merkwaardig genoeg heeft het bedrijf hem volgens de informatie laten weten, dat hij regels niet had overtreden. Toch werd de toegang tot zijn account beperkt.

Een 29-jarige man stond woensdagavond schreeuwend met een brandende fakkel voor het huis van Kaag. Ook hiervoor belde zij de politie en de man werd gearresteerd. Op 19 januari moet hij voor de politierechter verschijnen.

Kaag de aanstaande minister van Financiën vond deze zaken “absurde gebeurtenissen”. Niet alleen zijn deze handelingen “bedreigend en angstig” ,maar  de rechtstaat en democratie worden hierdoor ook ondermijnd. Zij weet nu niet welke oplossing  nodig is hiervoor, maar zeker is wel dat er ” werk aan de winkel” is.

Kaag liet eerder weten, dat zij positief getest is op het coronavirus.  Maandag kan zij dus niet bij de beëdiging van het nieuwe kabinet op Paleis Noordeinde zijn. Kaag wordt dan digitaal beëdigd als minister van Financiën.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandKaag voelt zich bedreigd en doet aangifte bij de politie