Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jörgen Raymann presentator op Amsterdamse Uitmarkt 2016

Geplaatst

op

Jörgen Raymann presenteert aankomend weekend de 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam dat meer dan 350 optredens zal verzorgen.

Het evenement, dat geldt als de officiële opening van het culturele seizoen, draait dit jaar opnieuw om jong talent. De Uitmarkt begint vrijdagavond met het openingsprogramma op het Museumplein.

Jörgen Raymann presenteert de show, die om 21.00 uur begint. Onder begeleiding van The New Cool Collective komen onder anderen Jeangu Macrooy, Lucas Hamming en Capella Amsterdam en Cirque Eloize voorbij.

Orkesten
Dit jaar zijn er zeven grote Nederlandse orkesten te zien op de Uitmarkt. Zo speelt Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met zangeres Shirma Rouse nummers van Aretha Franklin, is het Nederlands Philharmonisch Orkest er met muziek van Beethoven, Gershwin en Bernstein en treedt het Metropole Orkest op bij de traditionele afsluiter van het evenement: de musical sing-a-long.

Naast het Museumplein zijn er ook voorstellingen te zien op locaties rondom het Leidseplein. Zo biedt Theater Bellevue plek aan cabaret en kleinkunst en vinden er in het Vondelpark romantische klassieke concerten plaats.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Meer tbc-patiënten in Nederland

Geplaatst

op

Het aantal patiënten met tuberculose in Nederland is vorig jaar met 3 procent gestegen tot 806. Volgens gezondheidsinstituut RIVM komt het grootste deel van de tbc-patiënten uit Eritrea, waar tuberculose veel voorkomt.

Meer dan 200 patiënten hadden open tbc, de meest besmettelijke vorm. Een jaar eerder meldde het instituut nog dat het aantal tbc-patiënten voor het eerst sinds de start van de metingen in 1950 was gedaald tot onder de 800.

Mensen kunnen de bacterie lang bij zich dragen zonder er ziek van te worden. Asielzoekers en immigranten uit landen waar tbc veel voorkomt, worden bij binnenkomst in Nederland gescreend op de ziekte. Tuberculose is de dodelijkste infectieziekte ter wereld, maar over het algemeen goed te behandelen met antibiotica. Bij 7 patiënten was het afgelopen jaar sprake van een ernstige vorm van resistentie tegen dit geneesmiddel.

ANP

Lees verder

Nederland

Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd

Geplaatst

op

In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar.

Medewerkers van de NS en streekvervoerders leggen tussen 06.00 en 07.06 het werk neer. Ook nadat ze weer aan het werk zijn gegaan, ondervinden de dienstregelingen de gevolgen van die staking.

Wie dan maar de auto neemt, kan terechtkomen achter de voertuigen van politie, douane en defensie, die in estafette vanaf 07.00 uur over de volle breedte van de weg met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag trekken.

In negen grote steden zijn manifestaties van de bonden. In Den Haag houden de bonden van de hulpdiensten een protestmars door de stad. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

Op Schiphol leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer.

De acties begonnen al in de nacht van zondag op maandag met een staking van havenarbeiders uit Rotterdam, Amsterdam en Zeeland en van de schoonmakers op Schiphol.

ANP

Lees verder

Meest gelezen