Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jörgen Raymann presentator op Amsterdamse Uitmarkt 2016

Geplaatst

op

door

Jörgen Raymann presenteert aankomend weekend de 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam dat meer dan 350 optredens zal verzorgen.

Het evenement, dat geldt als de officiële opening van het culturele seizoen, draait dit jaar opnieuw om jong talent. De Uitmarkt begint vrijdagavond met het openingsprogramma op het Museumplein.

Jörgen Raymann presenteert de show, die om 21.00 uur begint. Onder begeleiding van The New Cool Collective komen onder anderen Jeangu Macrooy, Lucas Hamming en Capella Amsterdam en Cirque Eloize voorbij.

Orkesten
Dit jaar zijn er zeven grote Nederlandse orkesten te zien op de Uitmarkt. Zo speelt Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met zangeres Shirma Rouse nummers van Aretha Franklin, is het Nederlands Philharmonisch Orkest er met muziek van Beethoven, Gershwin en Bernstein en treedt het Metropole Orkest op bij de traditionele afsluiter van het evenement: de musical sing-a-long.

Naast het Museumplein zijn er ook voorstellingen te zien op locaties rondom het Leidseplein. Zo biedt Theater Bellevue plek aan cabaret en kleinkunst en vinden er in het Vondelpark romantische klassieke concerten plaats.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Nederland

Grote ravage na explosie in bedrijfspand Den Haag

Geplaatst

op

door

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen