Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jongetje (12) overreden door buurman na belletje-trek

Geplaatst

op

Een spelletje belletje-trek van de 12-jarige Ivano Baptista uit Purmerend is helaas niet goed afgelopen. Afgelopen weekend deed hij belletje-trek bij zijn buurman waarna deze wraak nam en met zijn auto over het jongetje heenreed.

Ivano en zijn 14-jarige broer Miguel besloten om tijdens het buitenspelen belletje-trek te doen. De twee belden aan bij een buurman om vervolgens weg te rennen en zich te verstoppen. De buurman leek in eerste instantie niet te reageren. Enkele minuten later kwam een auto met hoge snelheid op de jongens afgereden. Ivano probeerde te vluchten toen de automobilist hem wilde afsnijden. Ivano kwam ten val waarna de automobilist over zijn been reed.

Bij Ivano en zijn moeder is er geen twijfel over de kwade opzet. Zijn moeder vertelt woedend: “De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden.” ‘Je bent een mongool’, zou de man hem hebben toegeschreeuwd. Ook zou hij daarna in zijn auto nog achter een ander jongetje zijn aangegaan.

De jongen liep bij de aanrijding een gecompliceerde beenbreuk op waar hij afgelopen zondag aan werd geopereerd, in het VU ziekenhuis. Hij moet nu zes weken revalideren en zelfs dan is er geen garantie dat hij in de toekomst geen kunstheup nodig heeft.

De politie bevestigt dat een man uit Purmerend is aangehouden voor het overrijden van een jongetje. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voorlopig zit de man vast. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Djino

soms kan je bij een verkeerde beletje trek doen. een pychopaat in dit geval. daarom leer ik me kinderen. je bent al zwart. ga niet zomaar ergens. geniet speel maar ga niet zomaar in iemands erf huis of ergens. veel mensen zijn ziek in hun hoofd. als ik de vader was van deze jongen
misschien reageer ik nu met emotie… maar deze man is niet voor deze wereld als hij een kind dit kan aandoen. hij is erger dan een zieke mongool.pang pang beest.Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen