Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jongetje (12) overreden door buurman na belletje-trek

Geplaatst

op

Een spelletje belletje-trek van de 12-jarige Ivano Baptista uit Purmerend is helaas niet goed afgelopen. Afgelopen weekend deed hij belletje-trek bij zijn buurman waarna deze wraak nam en met zijn auto over het jongetje heenreed.

Ivano en zijn 14-jarige broer Miguel besloten om tijdens het buitenspelen belletje-trek te doen. De twee belden aan bij een buurman om vervolgens weg te rennen en zich te verstoppen. De buurman leek in eerste instantie niet te reageren. Enkele minuten later kwam een auto met hoge snelheid op de jongens afgereden. Ivano probeerde te vluchten toen de automobilist hem wilde afsnijden. Ivano kwam ten val waarna de automobilist over zijn been reed.

Bij Ivano en zijn moeder is er geen twijfel over de kwade opzet. Zijn moeder vertelt woedend: “De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden.” ‘Je bent een mongool’, zou de man hem hebben toegeschreeuwd. Ook zou hij daarna in zijn auto nog achter een ander jongetje zijn aangegaan.

De jongen liep bij de aanrijding een gecompliceerde beenbreuk op waar hij afgelopen zondag aan werd geopereerd, in het VU ziekenhuis. Hij moet nu zes weken revalideren en zelfs dan is er geen garantie dat hij in de toekomst geen kunstheup nodig heeft.

De politie bevestigt dat een man uit Purmerend is aangehouden voor het overrijden van een jongetje. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voorlopig zit de man vast. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Djino

    dinsdag 10 januari 2017 at 23:04

    soms kan je bij een verkeerde beletje trek doen. een pychopaat in dit geval. daarom leer ik me kinderen. je bent al zwart. ga niet zomaar ergens. geniet speel maar ga niet zomaar in iemands erf huis of ergens. veel mensen zijn ziek in hun hoofd. als ik de vader was van deze jongen
    misschien reageer ik nu met emotie… maar deze man is niet voor deze wereld als hij een kind dit kan aandoen. hij is erger dan een zieke mongool.pang pang beest.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen