Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jongetje (12) overreden door buurman na belletje-trek

Geplaatst

op

Een spelletje belletje-trek van de 12-jarige Ivano Baptista uit Purmerend is helaas niet goed afgelopen. Afgelopen weekend deed hij belletje-trek bij zijn buurman waarna deze wraak nam en met zijn auto over het jongetje heenreed.

Ivano en zijn 14-jarige broer Miguel besloten om tijdens het buitenspelen belletje-trek te doen. De twee belden aan bij een buurman om vervolgens weg te rennen en zich te verstoppen. De buurman leek in eerste instantie niet te reageren. Enkele minuten later kwam een auto met hoge snelheid op de jongens afgereden. Ivano probeerde te vluchten toen de automobilist hem wilde afsnijden. Ivano kwam ten val waarna de automobilist over zijn been reed.

Bij Ivano en zijn moeder is er geen twijfel over de kwade opzet. Zijn moeder vertelt woedend: “De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden.” ‘Je bent een mongool’, zou de man hem hebben toegeschreeuwd. Ook zou hij daarna in zijn auto nog achter een ander jongetje zijn aangegaan.

De jongen liep bij de aanrijding een gecompliceerde beenbreuk op waar hij afgelopen zondag aan werd geopereerd, in het VU ziekenhuis. Hij moet nu zes weken revalideren en zelfs dan is er geen garantie dat hij in de toekomst geen kunstheup nodig heeft.

De politie bevestigt dat een man uit Purmerend is aangehouden voor het overrijden van een jongetje. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voorlopig zit de man vast. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Djino

    dinsdag 10 januari 2017 at 23:04

    soms kan je bij een verkeerde beletje trek doen. een pychopaat in dit geval. daarom leer ik me kinderen. je bent al zwart. ga niet zomaar ergens. geniet speel maar ga niet zomaar in iemands erf huis of ergens. veel mensen zijn ziek in hun hoofd. als ik de vader was van deze jongen
    misschien reageer ik nu met emotie… maar deze man is niet voor deze wereld als hij een kind dit kan aandoen. hij is erger dan een zieke mongool.pang pang beest.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Politie vind handgranaat bij Surinaams restaurant

Geplaatst

op

By

In Amsterdam is vannacht opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief lag bij een Surinaams restaurant aan het Bijlmerplein.

Om 04.00 uur kreeg de politie een melding van schoten en het wegrijden van voertuigen op het plein. Ter plaatse vond de politie de handgranaat. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de knallen die zijn gehoord, is onduidelijk. Het onderzoek leverde geen kogelgaten of hulzen op.

De handgranaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en afgevoerd.

De recherche bestudeert camerabeelden van het gebied om erachter te komen hoe het explosief er is terecht gekomen.

Gisternacht werden er ook al twee handgranaten gevonden in de hoofdstad.

Lees verder

Nederland

Surinamers eisen reparatie van hun aow-gat

Geplaatst

op

By

Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen reparatie van hun aow-gat. Doordat ze geen volle 50 jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen ze een lager basispensioen. Sommige claimen daardoor in ‘bittere armoede’ te leven.

Iedereen in Nederland bouwt in vijftig jaar aow op, elk jaar 2 procent. Elk jaar dat iemand niet in Nederland woont, telt niet mee in de opbouw. Wie dus later naar Nederland is gekomen, mist een paar jaar aow.

Duizenden Surinamers met een aow-uitkering (of toekomstige uitkering) vinden die regel maar onrechtvaardig. Dat zij een aow-gat hebben is terug te voeren op de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Voor die tijd vielen zij nog onder de Nederlandse wet en droegen ze jaarlijks aow af. Toen Suriname zich van Nederland afscheidde, zijn geen afspraken gemaakt over het meenemen van die ouderdomspensioenen.

Deze mensen zijn dus weer aow gaan opbouwen vanaf het moment dat ze naar Nederland kwamen. Het gevolg: een korting van tientallen procenten op het basispensioen, schatte bestuurslid Dennis Belfor van de Rotterdamse tak van het Ubuntu Connected Front. Een van de clubs die zich het lot aantrekt van de Surinaamse aow’ers.

Belfor: ,,Sec gezien vielen ze tot 1975 onder de Nederlandse wet die gold in het gehele Koninkrijk. Velen hebben nergens anders vertoefd en gewoond dan in het Koninkrijk der Nederlanden. Ze waren dan ook bij wet verplicht om aow af te dragen.”

Nederlandse vlag
Surinamers die geen volledige aow krijgen, verkeren vaak in ‘bittere armoede’, zegt ook Iwan Leeuwin van AOW Surneds, een andere groep die pleit voor reparatie van het aow-gat. ,,Ze vallen onder de Nederlandse vlag.”

De Surinaamse gemeenschap strijdt al jaren voor reparatie van hun aow-gat. In 2009 verwees toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma de ouderen nog naar Suriname voor een oplossing. Hoewel de landelijke politiek geen sjoege geeft, is het Amsterdamse college recent wel overstag gegaan. De verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink liet weten de kwestie te zullen aankaarten bij het kabinet.

Hij sprak van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden. ,,Nederlandse staatsburgers worden door foute wetgeving in de problemen geholpen. Hun bestaanszekerheid is in gevaar.”

 

Bron:ad

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |