Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jongetje (12) overreden door buurman na belletje-trek

Geplaatst

op

door

Een spelletje belletje-trek van de 12-jarige Ivano Baptista uit Purmerend is helaas niet goed afgelopen. Afgelopen weekend deed hij belletje-trek bij zijn buurman waarna deze wraak nam en met zijn auto over het jongetje heenreed.

Ivano en zijn 14-jarige broer Miguel besloten om tijdens het buitenspelen belletje-trek te doen. De twee belden aan bij een buurman om vervolgens weg te rennen en zich te verstoppen. De buurman leek in eerste instantie niet te reageren. Enkele minuten later kwam een auto met hoge snelheid op de jongens afgereden. Ivano probeerde te vluchten toen de automobilist hem wilde afsnijden. Ivano kwam ten val waarna de automobilist over zijn been reed.

Bij Ivano en zijn moeder is er geen twijfel over de kwade opzet. Zijn moeder vertelt woedend: “De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden.” ‘Je bent een mongool’, zou de man hem hebben toegeschreeuwd. Ook zou hij daarna in zijn auto nog achter een ander jongetje zijn aangegaan.

De jongen liep bij de aanrijding een gecompliceerde beenbreuk op waar hij afgelopen zondag aan werd geopereerd, in het VU ziekenhuis. Hij moet nu zes weken revalideren en zelfs dan is er geen garantie dat hij in de toekomst geen kunstheup nodig heeft.

De politie bevestigt dat een man uit Purmerend is aangehouden voor het overrijden van een jongetje. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voorlopig zit de man vast. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Djino

soms kan je bij een verkeerde beletje trek doen. een pychopaat in dit geval. daarom leer ik me kinderen. je bent al zwart. ga niet zomaar ergens. geniet speel maar ga niet zomaar in iemands erf huis of ergens. veel mensen zijn ziek in hun hoofd. als ik de vader was van deze jongen
misschien reageer ik nu met emotie… maar deze man is niet voor deze wereld als hij een kind dit kan aandoen. hij is erger dan een zieke mongool.pang pang beest.Advertentie

Nederland

Boeren blokkeren snelwegen rond Utrecht, al meer dan 450 kilometer file

Geplaatst

op

door

Duizenden boeren zijn woensdagochtend vroeg onderweg naar Bilthoven om bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu te protesteren tegen het stikstofbeleid. Op meerdere plaatsen in het land, ook in Brabant, gingen honderden boeren met hun trekkers ‘s nachts de weg op om kritiek te uiten tegen de meetmethoden van stikstof door het RIVM. De colonnes veroorzaken grote drukte op de wegen met rond acht uur files met een lengte van ruim 400 kilometer. Rondom Utrecht staat het verkeer muurvast.

Rond drie uur ‘s nachts stonden er op de snelweg A28 in Drenthe en Overijssel al files die voor veel vertraging zorgden. De meeste vertraging is er op de A2 van Den Bosch richting Utrecht. Tussen Den Bosch en knooppunt Everdingen is het aansluiten over een lengte van 30 kilometer. De vertraging is meer dan 80 minuten. “Het gaat flink uit de hand lopen, vooral in de regio Utrecht”, meldt de ANWB. In totaal worden 2600 trekkers verwacht.

Tussen de trekkers rijden ook opvallend veel vrachtwagens, afkomstig uit de bouw. De truckers protesteren woensdag mee met de boeren. Ook mesttransporteurs die afhankelijk zijn van de boeren zijn bij het protest.

Rond kwart voor vier vertrokken honderdvijftig tot tweehonderd Brabantse boeren met hun trekkers vanuit het dorpje Zeeland. Ook bij truckerscafé De Ketting in Boxtel verzamelden zich ‘s nachts veel boeren. Zij draaiden vervolgens in een lange stoet de A2 op. Onze verslaggever rijdt op de trekker ook mee naar het RIVM.

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om het verkeer in goede banen te leiden. Ook de politie begeleidt de colonnes op de snelwegen. Vanuit het RIVM in Bilthoven trekken de demonstrerende boeren verder richting het Binnenhof in Den Haag.De Brabantliner, de snelbus van Bravo, rijdt woensdagochtend niet vanuit Breda en Den Bosch.

Lees verder

Nederland

Politie neemt 35 illegale taxi’s in beslag

Geplaatst

op

door

In een onderzoek naar illegaal taxivervoer heeft de politie 35 taxi’s in beslag genomen. De voertuigen zijn afkomstig van bedrijven in Heerhugowaard, Woerden en Zaandam. Volgens de politie boden de taxichauffeurs hun illegale diensten vooral aan in de regio Amsterdam.

Bij het onderzoek bleek eveneens dat 25 van de 35 taxi’s niet verzekerd waren. Het onderzoek had plaats in opdracht van het Openbaar Ministerie met behulp van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Begin september werden in hetzelfde onderzoek al invallen gedaan bij deze bedrijven. Toen nam de politie twee taxi’s van vermeende snorders en administratie mee. Het opsporingsteam sluit niet uit dat er nog meer in beslag wordt genomen en er mogelijk nog aanhoudingen volgen.

Lees verder

Meest gelezen

X