Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jongen (14) met stroomstootwapen en vals geld aangehouden op Schiphol

Geplaatst

op

door

Een veertienjarige jongen uit Lent is woensdagavond aangehouden op Schiphol omdat hij een stroomstootwapen en vals geld op zak had. De tiener kwam terug uit Turkije.

Medewerkers van de Douane op Schiphol hadden bij de jongen een zaklamp aangetroffen. De zaklamp bleek echter een stroomstootwapen te zijn. Vervolgens is de Koninklijke Marechaussee gewaarschuwd, die de jongen heeft aangehouden.

Bij onderzoek op het bureau bleek hij ook nog 51 valse briefjes van vijftig euro bij zich te hebben.

Vanwege zijn minderjarige leeftijd mocht de jongen, na overleg met de officier van justitie, naar huis. Hij moet op een later tijdstip een verklaring afleggen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dunken

jonggeleerd is oud gedaan. hoe komt hij aan valsgeld. wapen. jong begint het. nu al. hopelijk kan hij nog veranderen.Advertentie

Nederland

Rutte wenst Johnson succes met vervolgstappen

Geplaatst

op

door

Premier Mark Rutte heeft de Britse premier Boris Johnson succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis met betrekking tot de brexit. Rutte twitterde zaterdagavond: “Zojuist contact gehad met @BorisJohnson en de situatie rond #Brexit doorgesproken. Heb hem succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis. We hebben afgesproken nauw contact te houden.”

Lees verder

Nederland

Brand in zalencentrum Loil onder controle

Geplaatst

op

door

De grote brand die in zalencentrum Lara in het Gelderse Loil in de nacht van zaterdag op zondag woedde, is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van 8 huizen, die door de politie uit voorzorg zijn ontruimd, zijn opgevangen in de pastorie. Bekeken wordt wanneer ze kunnen terugkeren.

De brand ontstond vannacht toen niemand aanwezig was in het pand en werd ontdekt door omwonenden. Op enig moment sloeg het vuur over naar een ouder gedeelte van het zalencomplex. Het dak daarvan bevatte asbest en stortte in. Volgens de brandweer zijn er asbestdeeltjes aangetroffen in het pand, maar hebben die zich niet verspreid in de directe omgeving. “Er is geen gevaar voor omwonenden”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Het zalencomplex bestond uit vier zalen, foyer, café en restaurant en moet volgens de brandweer “als verloren worden beschouwd.”

Lees verder

Meest gelezen

X