Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

John Williams gaat prijzen uitreiken aan vrijwilligers

Geplaatst

op

De organisatie “Meer dan Handen” reikt Op 7 december 2016 prijzen uit aan mensen die een inspirerende voorbeeld zijn voor de Nederlands samenleving.

John Williams en Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zullen op deze dag de prijzen uitreiken. Naast de uitreiking zal John Williams de show presenteren.

Vorige jaar won de organisatie 113 online met een landelijk online platform voor mensen met
zelfmoord gedachten. Ook Forsa!,een project waarbij gedetineerde jongeren worden begeleid mocht
vorige jaar een prijs in ontvangst nemen. Het laatste was zo’n succes dat dit formule ook
zal worden uitgerold naar Almere en Delft.

Naast de prijzen voor de organisaties zal er ook een Vriendenloterij Passieprijs worden uitgereikt.
De vriendenloterij Passie prijs gaat naar een vrijwilliger die van onschatbare waarde is geweest voor
een project of een organisatie.

Landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en –projecten kunnen zich inschrijven
op www.vrijwilligersprijzen.nl waar op 1 november ook de genomineerden worden bekend gemaakt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Man (57) rijdt stadsgracht Zwolle in en overlijdt

Geplaatst

op

Een 57-jarige man uit Wolvega is woensdag overleden nadat hij met zijn auto in de stadsgracht van Zwolle was beland. Brandweerduikers haalden hem uit de auto en reanimeerde hem op de kant, maar in het ziekenhuis overleed hij.

Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur op de kruising van de Schuttevaerkade en de Pannekoekendijk. De man reed op een rotonde rechtdoor, het water in. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

ANP

Lees verder

Nederland

RIVM waarschuwt voor zonnig paasweekend: ‘Geniet maar verbrand niet’

Geplaatst

op

Veel mensen verheugen zich op mooi weer met de paasdagen, maar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het er niet voor de volle 100 procent op. De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, waarschuwt het instituut. “Geniet maar verbrand niet”, raadt het iedereen aan.

“Een beetje uv-straling van de zon is goed voor je, want het zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt. Te veel uv-straling is niet goed: je huid verbrandt en veroudert sneller. Ook kan uv-straling bijdragen aan staar. Op de lange termijn is zonverbranding de belangrijkste oorzaak van huidkanker”, benadrukt de organisatie.

Het instituut heeft verschillende tips op de eigen site gezet: “Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op. Bedek de huid met kleding en draag een pet of zonnebril. Smeer de onbedekte huid in met zonnebrandcrème met minstens factor 15. Besteed extra aandacht aan het beschermen van (jonge) kinderen tegen uv.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen