Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Joelle Smits (19) tot eigen verbazing in Oranje

Geplaatst

op

door

Het tempo lag een stuk hoger dan ze gewend is en al die fans langs het trainingsveld, dat maakte voetbalster Joëlle Smits bij haar club PSV ook nog nooit mee. De 19-jarige topschutter van de Eredivisie geniet volop van haar kennismaking met het ‘grote’ Oranje.

“Tijdens de training was ik geconcentreerd bezig. Aan het einde besefte ik pas dat er zoveel mensen langs de lijn stonden”, zei Smits, nadat ze voor het eerst op het veld had gestaan met onder anderen Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden.

De Brabantse tiener liep zondag na de competitiewedstrijd tegen VV Alkmaar door de kantine van PSV toen trainer Sander Luiten haar bij zich riep. Luiten was aan het bellen en draaide zijn telefoon om toen Smits, die net haar doelpuntenproductie in de eredivisie met twee goals op twaalf had gebracht, bij hem kwam. “Op het scherm zag ik ‘Sarina Wiegman’ staan. Dat was een grote verrassing”, aldus Smits, die de afgelopen twee jaar in dienst van FC Twente 45 doelpunten maakte.

Ze verruilde de landskampioen in de zomer voor PSV, omdat ze graag weer bij haar familie wilde wonen. Vooral dankzij de doelpunten van Smits en Katja Snoeijs, die ook is opgeroepen voor Oranje, voert PSV nu de ranglijst aan. “Het voelt als een beloning dat ik hier mag zijn, al had ik dit totaal niet verwacht. Het gaat heel snel allemaal”, zegt Smits, die voor volgend jaar het WK met Oranje onder 20 op haar kalender heeft gezet. Maar nu ze ook bij de selectie van Wiegman zit, mag ze zelfs gaan denken aan de Olympische Spelen in Tokio. “Het zou heel mooi zijn als ik daar mag staan, maar daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Ik wil deze lijn doortrekken en me als ‘jonkie’ laten zien.”

Met Smits en leeftijdsgenote Fenna Kalma, haar opvolgster bij FC Twente die ook zo makkelijk scoort, dienen de spitsen van de toekomst zich al aan. De tieners weten echter ook maar al te goed dat ze Miedema voor zich hebben, ook pas 23 jaar en de topscorer aller tijden van de ‘Leeuwinnen’. “Als je in het Nederlands elftal wil spelen, moet je altijd de concurrentie aangaan. Ik reken nergens op, maar ik ga er alles aan doen om wat minuten te mogen maken in de komende EK-kwalificatiewedstrijden. We willen het jaar goed afsluiten, daar ligt binnen de groep de focus op.” Oranje speelt vrijdag een uitwedstrijd tegen Turkije.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Danzell Gravenberch direct in de basis bij FC dordrecht

Geplaatst

op

door

Gravenberch heeft onlangs de overstap gemaakt van Top Oss naar FC Dordrecht. De transfer werd direct beloond met een basis plek voor Gravenberch in het elftal van De Schapekoppen. Danzell Gravenberch liet direct van zich spreken in het veld. De fysiek sterke Gravenbergh loste het eerste schot van de wedstrijd in de 6e minuut. Helaas ging zijn poging voorlangs.

De wedstrijd tegen jong Ajax werd gisterenavond verloren met 2-0.

Danzell Gravenberch : “Ik wil veel spelen, doelpunten maken en mezelf goed op de kaart zetten en FC Dordrecht goed helpen”

I

Lees verder

Nederland

Donyell Malen terug bij PSV na operatie: ‘Ga heel hard werken’

Geplaatst

op

door

Maandag heeft Donyell Malen zich weer gemeld op de Herdgang PSV, na een operatie in de Verenigde Staten. Malen heeft in een TV interview verteld over zijn knieblessure die hij vorig maand opgelopen heeft tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV en de verwachtingen ten aanzien van zijn herstel.

Donyell is gemotiveerd om te werken aan zijn herstel, hij voelt zich goed en wil op zo snel mogelijk weer op de velden zijn. Echter het besef is er dat dit herstel nog enkele maanden zal duren. Het is nu zaak rustig te blijven en geen overhaaste beslissingen te nemen. “Ik ga heel hard werken aan mijn herstel”, gaf hij aan. “De komende 6 weken heb ik nog een brace om het been en daarna kijken we verder.” een goede terugkeer bij PSV is het belangrijkst.

EK
Het mee doen komende zomer op een EK is nog onzeker, dat durft hij niet te zeggen. “Ik ga goed genezen. De dagen na de blessure hoopte ik dat het meeviel en toen kwam eruit dat er toch wel schade was. Voordat je het weet lig je daarna onder het mes”, zei hij. “Het valt gelukkig mee omdat het geen kruisband is, maar het herstel zal toch een tijd vergen. We gaan het rustig aan opbouwen en zorgen dat alles goed geneest.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen