Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Jerry Afriyie en gezin bedreigd in brief

Geplaatst

op

Img E816ace5401a 1

Jerry Afriyie activist van Kick Out Zwarte Piet heeft aangifte gedaan van bedreiging. Jerry, zijn vrouw en kind zijn bedreigd, de bedreiging wordt beschreven in een brief die hij heeft ontvangen. De brief is op zijn Twitter account te lezen.

“We gaan de volgende fase in”, schrijft hij. “Mijn gezin wordt bedreigd, omdat ik samen met anderen tegen racisme strijd.”

De brief is afkomstig van de anti-islambeweging Pegida, afdeling Noord. Echter op de Facebookpagina van Pegida Nederland heeft de organisatie aangegeven de brief niet te hebben geschreven.

“Hoe wij ook met Jerry Afriyie van mening verschillen, wij zullen nooit dit soort laffe, bedreigende, racistische brieven aan iemand sturen! Van de inhoud nemen wij dan ook duidelijk afstand, maar helaas niet de eerste keer dat een anonieme idioot een naam misbruikt!”, schrijft de Pegida beweging.

De brief wordt door de Amsterdamse Politie zeer serieus genomen. “Wij hebben contact gehad met de heer Afriyie. Zijn aangifte wordt opgenomen”, aldus een woordvoerder. “Wij gaan onderzoeken van wie de brief afkomstig is. We nemen dit zeer serieus.”

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
zondag 21 juni 2020 17:05

Laat de minister hem dan beveiliging geven. Nederland is ook ziek . Veel zieke gestoorde mensen lopen er rond.

Ricardo op :Jerry Afriyie en gezin bedreigdinbrief
zondag 21 juni 2020 19:40

Laat het gebeuren laat de hel los breken. Dan is Rutte de schuldige hij ziet het racisme er niet van in. Want het racisme feest van 5 December is een traditie, ja racisme is een traditie die ze in ere willen houden. En vooral commercialiseren (fictief) werkelijkheid laten worden en ,met de hele circus er om heen uitwerken ( bedenken) zodat het lijkt alsof het normaal is. Het exploiteren gedachtegoed,en de (nieuwe Nederlanders )het doen geloven dat het normaal is,en leren dat het ‘n traditie is indoctrineren. Overal waar de Nederlanders zich vestigen (of hebben ). Behalve in Canada, daar… Lees verder »

Ronnievandenhout
dinsdag 23 juni 2020 11:51

Vooral negeren. Vrijheid van meningsuitingen worden hem en bij de PVV de mond gesnoerd. Laat gaan. En ga van socialemedia af. Hoef je het ook niet te lezen. ( Kind kan de was doen )Advertentie

Nederland

ONLINE REDACTIE MEDEWERKER GEZOCHT

Geplaatst

op

Img 9465

Culturu.com zoekt een  Online Redactie Medewerker. Wil jij werken aan dit mooie online magazine ? Het nieuws ophalen en redigeren?  Volg je met interesse de actualiteit en deze volg je met hartenlust. Je ademt media ? Dan zijn wij op zoek naar jouw !!

WAT GA JE DOEN?

Als medewerker binnen onze afdeling Nieuws houd je je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het schrijven van teksten en nieuwsberichten
  • Het controleren van de geschreven teksten en nieuwsberichtten
  • Selecteren en publiceren van (video)content
  • Nieuws bulletins voor onze Sport afdeling
  • Selecteren van content voor artikelen
  • Efficiënt inzetten van de beschikbare social media kanalen
  • Analyseren en monitoren van relevante social media kanalen

Voor Tekstschrijvers is het vooral aantrekkelijk omdat je voornamelijk vanuit je huis kan werken en volg je de dagelijkse actuele ontwikkelingen.

Wij richtten ons voornamelijk op de Surinaamse (Caribische) doelgroep, en brengen de nieuwsitems onder de aandacht.  Uiteraard heeft de Nederlandse actualiteit ook onze aandacht.

Je bent onderdeel van een leuk en enthousiast team, die doen wat ze graag willen doen, en dat is nieuws overbrengen naar de Surinaamse doelgroep, wonend in Nederland en overal op de wereld.

Lijkt dit je wat ?? Schroom niet en neem contact met ons op !

Werktijden

Zelf te bepalen. Reken op een paar uur per week. Werkplek bepaal je zelf; kan goed van huis uit. Het betreft een PT functie.

Hoe kom je in aanmerking ?

Stuur je CV en een korte motivatie naar info@culturu.com.

Lees verder

Nederland

De Nederlandse Bank onderzoekt eigen rol slavernijverleden

Geplaatst

op

Img B9fa96f5ef3f 1

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een onderzoek ingesteld naar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden. Dit wordt door een toezichthouder van de DNB kenbaar gemaakt. De reactie van de toezichthouder wordt gegeven naar aanleiding van een onderzoek en de gestelde vragen door het tijdschrift Vrij Nederland. Er werd onderzoek gedaan naar de relatie van de Nederlandse banken bij het slavernijverleden.

“We zijn ons bewust van de huidige discussie over het Nederlandse slavernijverleden”, aldus DNB in een verklaring.

Er zal een onafhankelijke organisatie worden gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Het accent van het onderzoek zal zich richtten op de rol van de DNB als instelling in de beginjaren van haar bestaan en de toenmalige presidenten en directieleden.

Na het onderzoek zal de DNB stelling nemen over de mogelijke vervolgstappen.

PRESIDENTEN

Uit onderzoek blijkt dat dat de handelshuizen van twee oud presidenten van De Nederlandsche Bank betrokken waren bij de handel in slavernij.

Ook ING gaat een werkgroep opzetten om het archief toegankelijker te maken. Ook waren verschillende directeuren betrokken bij de compensatieregeling van de Nederlandse overheid, tijdens de afschaffing van de slavernij in 1863. De Nederlandse Staat betaalde destijds 200 tot 300 gulden per tot slaafgemaakte aan plantage-eigenaren en aandeelhouders, om het verlies van hun bezittingen te vergoeden.

Excuses

Vorige maand kwam al een excuses naar buiten door de Bank of England wegens hun betrokkenheid van 27 van haar leden bij het slavernijverleden. Het betroffen 11 gouverneurs en zestien directeuren.

Wat de rol is van DNB bij het slavernijverleden zal nader worden onderzocht door een onafhankelijke partij. Indien duidelijk zal zijn dat DNB betrokken was bij de slavernij, is nog onduidelijk of zij ook zullen overgaan tot excuses.

ING Group heeft nu ook een werkgroep geïnitieerd om hun eigen rol bij het slavernijverleden te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de gestelde vragen van Vrij Nederland.

Barings Bank, heeft in de beginjaren ook een rol gespeeld bij de financiering van slavernij. Baring Banks is nu onderdeel van ING.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen