Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Liverpool schakelt verassend Barcelona uit, en koerst naar Finale CL

Geplaatst

op

door

Liverpool heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Champions League. Liverpool zorgde, verassend voor een ongekende comeback door de return tegen FC Barcelona in de halve finales met 4-0 te winnen. Georginio Wijnaldum speelde hierin een belangrijke rol, door 2x te scoren wist Liverpool de nederlaag van vorige week in Camp Nou (3-0) weg te poetsen. Op 1 juni is in Madrid Ajax of Tottenham Hotspur de tegenstander.

Georginio Wijnaldum en Divock Origi hebben ieder 2x gescoord en gidsen Liverpool naar de finale van de CL.

Lionel Messi.
Lionel Messi druipt af van het veldGeorginio Wijnaldum scoort voor Liverpool

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sunil

yes. wat ben ik blij voor de Surinaamse Nederlanders.. ja ik ben een Barça fan.. supporter..maar vandaag was ik voor Liverpool en wat een goal s
Wijnaldum je salaris gaat omhoogAdvertentie

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Nederland

Grote ravage na explosie in bedrijfspand Den Haag

Geplaatst

op

door

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen