Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Indrukken van de antiracisme demonstratie in Rotterdam

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.22.16

In Rotterdam vond er gisteren een antiracisme demonstratie plaats tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen. De Rotterdamse actiegroep Black Lives Matter is tegen het institutioneel racisme en politiegeweld.

De Rotterdamse Black Lives Matter laat weten nooit uit te zijn op geweld en confrontatie, maar altijd een vreedzaam protest te willen “waar we een krachtig statement maken tegen politiegeweld en institutioneel racisme in Rotterdam.”

Gisteren is het protest tegen racisme in Rotterdam door de gemeente voortijdig afgebroken. De reden was dat de demonstranten door de drukte geen 1,5 meter afstand konden houden. Volgens de politie zijn de meeste betogers rustig vertrokken. De politie heeft op sommige plekken wel moeten ingrijpen. Twee mensen zijn aangehouden.

Er stonden duizenden mensen op en rond het Willemsplein, bij de Erasmusbrug. De betogers hadden borden in hun hand met teksten als “Dark Skin is not a crime” “Straight Outta Solidarity”, “Black Lives Matter”, “Genoeg=genoeg” en “Not just an American problem”, “We can’t breathe”.

Culturu.com was aanwezig.

Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.47
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.49 1
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.48 1 1
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.49
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.49 2
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.48
Whatsapp Image 2020 06 03 At 23.21.47 1

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BLACK
donderdag 4 juni 2020 15:31

Afblijven van onze broeders en zusters. Jullie hebben toch ook kinderen. Wat jullie onrechtmatig doen zal jullie dien wederkeren. Is een vloek naar alle agenten die racisten zijn . Dat hun kinderen en geliefden kei hard het zelfde zullen meemaken.

Walter
donderdag 4 juni 2020 16:15

Vreedzaam is de beste oplossing kalm blijven en elkaar blijven helpen

Tamara
donderdag 4 juni 2020 16:22

Zijn maar een paar agenten die de boel verzieken. De meeste agenten zijn goed bezig. In Amerika is het vele malen erger dan in Europa .. geef geen aanleiding want dat kan je als donker persoon 2 maal harder komen te staan.Advertentie

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Foto’s huis Akwasi op internet: “Ik voel me niet veilig”

Geplaatst

op

Img 2bab654e5b9b 1

Akwasi is recentelijk geconfronteerd met foto’s van zijn onlangs gekochte huis op het internet. De foto’s van zijn huis werden gedeeld in een Facebookgroep. Akwasi reageerde verbolgen hierop: “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.”

Zie onderstaand het bericht welke door Akwasi gedeeld is op zijn Social media account.

‘Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem,’ schreef een man in de Facebookgroep ‘Glazenwassers United’. Hij deelde ook een reeks foto’s van het nieuwe huis van Akwasi. ‘Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.’ 

Akwasi” ‘Dit mag niet en dit hoort niet.’ Er is hier sprake van inbreuk in zijn privacy, fundamentele rechten zijn hierbij geschonden. ‘Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.’

Bedreigingen

Inmiddels is de Facebookpagina van de Glazenwasser niet meer te vinden, ook van de man die het bericht gepost heeft, is het profiel verwijderd.

Onduidelijk is of Akwasi aangifte zal doen of inmiddels heeft gedaan. De politie kan wegens privacy redenen niets over vertellen.

Eerder deze maand was Akwasi al het mikpunt van doodsbedreigingen wegens zijn uitspraken op de Dam, tijdens een demonstratie van de Black Lives Matter beweging. Het openbaar Ministerie heeft aangegeven deze doodsbedreigingen te onderzoeken.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen