donderdag 21 september 2023
27.2 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

India Sardjoe gaat breakdancen in Parijs

lees ook ...

” Het is belachelijk wat we hebben laten zien” ...

Ajax aanvoerder Steven Bergwijn zocht naar woorden na de verloren wedstrijd tegen FC Twente om de nederlaag een beschrijving te geven. " Neen dit kan niet langer zo doorgaan " zegt een diep tel...

De van originie Surinaamse breakdancer India Sardjoe heeft bij de Europese Kampioenschappen in Polen een gouden medaille gewonnen. Daarmee veroverde ze een olympisch startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs.

Breakdancen staat volgend jaar in Parijs voor het eerst op het programma bij de Spelen. In 2020 maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat vanaf 2024 bij de Olympische Spelen in Parijs,  breakdancen, golfsurfen, sportklimmen en skateboarden toegevoegd worden aan het olympisch programma. Het IOC gaf aan dat de nieuwe sporten zorgen voor een betere connectie met de jongere generatie.

De pas 17-jarige Sardjoe kroonde zich vorig jaar al tot wereldkampioen en Europees kampioen en is nu de enige Nederlander met een verzekerde deelname voor de Spelen volgend jaar. Maar ze zal niet voor lang de enige zijn, denkt ze, want volgens haar behoren de Nederlandse breakdancers tot de beste van de wereld. Sardjoe, die in de breakdance-wereld door het leven gaat als B-Girl India, versloeg in de finale de Oekraïense Anna  Ponomarenko. Een 9-koppige jury riep vrijwel unaniem de Nederlandse uit tot de beste breakdancer: ze kreeg in totaal 25 stemmen, de Oekraïense slechts 2.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland, Sport nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandIndia Sardjoe gaat breakdancen in Parijs