woensdag 8 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Inclusieve sinterklaaspakketten naar basisscholen in Staphorst en omgeving

lees ook ...

Kick Out Zwarte Piet(KOZP) en partners, Platform feest voor alle kinderen, Nederland Wordt Beter sturen 250 inclusieve sinterklaaspakketten naar basisscholen in Staphorst en omgeving als tegenactie op de agressieve handelingen in deze stad om het demonstratierecht ongedaan te maken.  Intimidatie en haat werden gedemonstreerd. Waarnemers van Amnesty International moesten hetzelfde ontgelden als de KOZP demonstranten.

Steeds meer mensen beseffen dat zwarte piet discriminatie is, en men moet gaan naar een gewone piet. Velen zetten zich in voor deze transitie.

In de Sinterklaas pakketten zitten artikelen zoals een chocoladereep, slingers, kadopapier, links die leiden naar informatie en meer, waarmee men creatief kan omgaan.  Het streven is ook om de ingezette verandering op de scholen te stimuleren, maar ook om zij, die nog niet zo ver zijn aan te moedigen om van Staphorst en omgeving een veilige plek te maken voor het vieren van  een inclusieve sinterklaasfeest.

Kinderen kregen een werkboek en leerkrachten, een docentenhandleiding om vooral het gesprek op gang te krijgen. een verantwoordelijke haalde de schouders op en vertelde, dat zij vanuit hun christelijke achtergrond helemaal geen Sinterklaas vieren. iedereen nam de pakketten vriendelijk in ontvangst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandInclusieve sinterklaaspakketten naar basisscholen in Staphorst en omgeving