Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

In 24 uur bijna 4.000 coronabesmettingen in Nederland

Geplaatst

op

Coronatest. Foto Reishonger.nl

Het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM heeft vandaag bijna 4.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In een etmaal is het aantal positieve testen gestegen met 3.978. De meeste nieuwe besmettingen werden in Amsterdam vastgesteld: 367. Ook Rotterdam (282), Den Haag (209) en Groningen (156) meldden veel positieve tests.

Uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) blijkt dat het totale aantal coronapatiënten in ziekenhuizen met acht is toegenomen. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) nam met vier af tot 156.

Het RIVM registreerde 32 nieuwe ziekenhuisopnames. Van deze opnames is niet bekend of ze in de afgelopen 24 uur zijn gemeld. Verder zijn door het RIVM 21 nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het virus.

Al een paar dagen ligt het aantal positieve tests boven de 3.000, Er waren gisteren 3.831 nieuwe coronatests gemeld. Afgelopen maandag waren dit er nog 2.914. Vorige week werden dagelijks gemiddeld 2.760 nieuwe positieve tests geregistreerd.

De coronamaatregelen in Nederland zijn eerder deze week aangescherpt vanwege het stijgende aantal positieve gevallen. De horeca moet de deuren eerder sluiten. Bovendien is er in de komende weken geen publiek welkom bij zowel amateur- als topsport.

Het nadrukkelijke advies van de Nederlandse regering is om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes, zoals supermarkten. Dit advies geldt ook voor middelbare scholen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ted
zaterdag 3 oktober 2020 23:58

Komt door de jeugd ze zijn op vakantie geweest en nu gaan we weer in de shit. Als ik me baan kwijtgeraakt hoe ga ik doen ? Heb een hypotheek van 3 ton.

Widjai
zondag 4 oktober 2020 05:28

is milder dan de vorige keer. We zullen zoals de griep er op den duur veel meer weerstand hebben zodat ook covid 19 een normale griep word als de Mexicaanse griep en de Spaanse griep. En nu de covid 19 of te wel Chinezegriep.

Nederland

45 jaar onafhankelijkheid Suriname: Wan Pipel opnieuw in Filmhuis Den Haag

Geplaatst

op

Buitenkantpandavond Nieuw 2 1680x1120

In verband met 45 jaar staatkundig onafhankelijkheid van Suriname zal het Filmhuis Den Haag de Surinaamse film “Wan Pipel” vertonen. Als speciale gast zal oud- minister Jan Pronk aanwezig zijn. Suriname viert op woensdag 25 november 2020 haar onafhankelijkheid. Veel buitenlandse gasten zijn hiervoor uitgenodigd voor de viering op het Onafhankelijkheid plein.

Jan Pronk die laatstelijk is uitgekomen met een nieuw boek, verteld in een interview zijn betrokkenheid bij het beleid van Nederland inzake Suriname. De film “Wan Pipel” zal tot eind december van dit jaar in het filmhuis te zien zijn.

Ook zal “Wan Pipel” op de PICL te zien zijn op 25 november.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt met “docuseries”

Geplaatst

op

Image

De Surinaamse basketballer Charlon Kloof komt binnenkort met docuseries onder de titel “The Story Continues”. De docuseries zullen vijf opnames zijn, waarin de kijker op een zeer gepassioneerde manier wordt meegenomen in zijn uitdagingen, die Charlon Kloof te maken heeft tijdens zijn carrière.

Charlon Kloof is een Surinaams- Nederlands professioneel basketballer. Kloof die in Suriname geboren is, komt uit voor Nederland. De docuseries zullen gaan over zijn revalidatie periode, na het scheuren van zijn dijbeenspier tijdens een wedstrijd in Kroatië. Hij onderging een lang proces van revalidatie.

De launch van “The story Continues” zal op zondag 22 november 2020 plaatsvinden. Dit zal via zijn eigen social media kanaal worden uitgezonden. Ook zijn website zal op dezelfde dag onder de naam: charlonkloof.com.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen