dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
4
(1)

Hoofdverdachten moord Peter R. de Vries krijgen lange celstraffen

lees ook ...

De drie hoofdverdachten in de moordzaak van misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag bepaald dat schutter Delano G. (24) en chauffeur Kamil E. (37) respectievelijk 28 jaar en 26 jaar en een maand de cel in moeten. Krystian M. (28), de ‘moordmakelaar’, kreeg een straf van 26 jaar en een maand, maar aangezien hij eerder dit jaar al 47 maanden opgelegd kreeg in een andere zaak, komt zijn totale straf op dertig jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) had levenslang geëist tegen de drie hoofdverdachten, maar de rechtbank legde uiteindelijk lagere straffen op. Daarnaast kregen drie andere verdachten straffen variërend van 10 tot 14 jaar voor hun betrokkenheid bij de voorbereiding van de moord of het filmen van de zwaargewonde De Vries. Drie verdachten werden volledig vrijgesproken.

Volgens het OM werd Peter R. de Vries vermoord omdat hij de vertrouwenspersoon was van de kroongetuige in het Marengo-proces. Eerder werden ook de broer en de advocaat van de kroongetuige vermoord. De rechtbank kon echter niet vaststellen dat dit de reden was voor de moord op De Vries.

Het OM is tevreden dat zes personen zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van De Vries en beschouwt de opgelegde straffen als hoog, ondanks dat de hoofdverdachten geen levenslang kregen. „In totaal zijn gevangenisstraffen van 128 jaar opgelegd.” Justitie zal het vonnis bestuderen en overweegt in hoger beroep te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandHoofdverdachten moord Peter R. de Vries krijgen lange celstraffen