Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Honderden mensen lopen mee in Pride Walk

Geplaatst

op

door

Honderden mensen hebben zaterdag meegelopen in de Pride Walk. Ze liepen vanaf het Leuvehoofd door het centrum van Rotterdam.

De wandeling was een onderdeel van Rotterdam Pride, een actieweek waarin respect voor seksuele diversiteit centraal staat. 

De organisatie meldt dat de Rotterdam Pride ‘voor iedereen is die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren’. Het totale programma van dit evenement duurt acht dagen.

Een pedoseksuele activist van het Kinderbevrijdingsfront zegt dat hij zaterdag heeft geflyerd tijdens de Pride Walk. Hij vindt dat mensen met een pedoseksuele geaardheid moeten worden geaccepteerd.

Dezelfde man flyerde in augustus op de Amsterdam Pride. Dat leidde toen tot verhitte discussies. Volgens de man was er tijdens zijn flyeractie in Rotterdam ook discussie, maar liep het niet uit de hand.

In het kader van de Rotterdam Pride is de Erasmusbrug zaterdag en zondag verlicht in de kleuren van de regenboog. De veelkleurigheid van de regenboog staat symbool voor diversiteit.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Meest gelezen