Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Hoger beroep blokkeerfriezen begint

Geplaatst

op

door

Negentien van de 34 zogeheten blokkeerfriezen staan vanaf dinsdag in hoger beroep terecht voor de blokkade van de A7 bij Joure tijdens de sinterklaasintocht in 2017. De Friezen kregen vorig jaar door de rechtbank in Leeuwarden taakstraffen opgelegd van 120 tot 240 uur. Die maximale taakstraf werd gegeven aan Jenny Douwes, die geldt als het boegbeeld van de groep. Vijftien blokkeerfriezen gingen niet in beroep.

Douwes werd veroordeeld omdat ze een oproep op Facebook had geplaatst om anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden. De Friezen voerden vrijwel allemaal aan dat ze per ongeluk in de blokkade terecht waren gekomen, maar dat vond de rechtbank niet geloofwaardig.

De negentien moeten zich nu voor het hof in Leeuwarden verantwoorden voor het tegenhouden van een legitieme demonstratie en het blokkeren van de snelweg. Daarvoor heeft het gerechtshof vier dagen uitgetrokken. Donderdag worden de strafeisen uitgesproken en houdt de verdediging haar pleidooi.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Meest gelezen