Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Hoge celstraf geeist tegen moordverdachte Tilburg

Geplaatst

op

Het openbaar ministerie heeft tegen een twintigjarige man in Tilburg de hoogst mogelijke tijdelijke straf geëist, namelijk dertig jaar cel. De man wordt gezien als verdachte van een moord op een 68-jarige buurtbewoonster uit dezelfde flat. De jonge verdachte zou de vrouw met 41 messteken om het leven hebben gebracht.

Het OM eist deze hoogst mogelijke straf voor de gruwelijke daad die de man gepleegd zou hebben, deze straf is uitzonderlijk hoog aangezien alleen levenslang nog een langere straf is. De man heeft de straf dinsdag tegen zich horen eisen. De verdachte had veel bloed van het slachtoffer op zijn jas, tevens is zijn DNA in de woning van de vrouw gevonden. Een dag nadat de moord gepleegd was werd de man al ingerekend, maar uiteindelijk ook weer vrijgelaten door gebrek aan bewijs. Een paar maanden later, in december, werd er een ouder echtpaar in dezelfde flat beroofd. Hierbij is de man ernstig mishandeld en voor dood achtergelaten door de verdacht. In deze zaak zat er DNA spoor van één van de slachtoffers op de broek van de verdacht, toen is de man wederom opgepakt. De rechtbank zal op 1 november uitspraak doen in deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen