Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Hoge celstraf geeist tegen moordverdachte Tilburg

Geplaatst

op

door

Het openbaar ministerie heeft tegen een twintigjarige man in Tilburg de hoogst mogelijke tijdelijke straf geëist, namelijk dertig jaar cel. De man wordt gezien als verdachte van een moord op een 68-jarige buurtbewoonster uit dezelfde flat. De jonge verdachte zou de vrouw met 41 messteken om het leven hebben gebracht.

Het OM eist deze hoogst mogelijke straf voor de gruwelijke daad die de man gepleegd zou hebben, deze straf is uitzonderlijk hoog aangezien alleen levenslang nog een langere straf is. De man heeft de straf dinsdag tegen zich horen eisen. De verdachte had veel bloed van het slachtoffer op zijn jas, tevens is zijn DNA in de woning van de vrouw gevonden. Een dag nadat de moord gepleegd was werd de man al ingerekend, maar uiteindelijk ook weer vrijgelaten door gebrek aan bewijs. Een paar maanden later, in december, werd er een ouder echtpaar in dezelfde flat beroofd. Hierbij is de man ernstig mishandeld en voor dood achtergelaten door de verdacht. In deze zaak zat er DNA spoor van één van de slachtoffers op de broek van de verdacht, toen is de man wederom opgepakt. De rechtbank zal op 1 november uitspraak doen in deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

Geplaatst

op

door

Financieel directeur Derk Kappelle van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) vertrekt per direct. Dat laat de woordvoerder van AEB weten. 

De medewerkers van de afvalverbrander zijn vrijdag ingelicht. Volgens de woordvoerder zijn Kappelle en AEB ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. 

Het AEB verkeert sinds begin juli in een crisis. Vier van de zes verbrandingsovens liggen vanwege veiligheidsproblemen stil. Daardoor is het bedrijf financieel in de problemen geraakt. De gemeente en banken hebben al 16 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf gepompt. 

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten. Ook stelde de gemeente een interim-directeur aan, om de greep op het bedrijf te verstevigen. 

Lees verder

Nederland

Ruim duizend huishoudens in Zeist kort zonder stroom door brand

Geplaatst

op

door

In Zeist zijn rond etenstijd ruim duizend huishoudens zonder stroom komen te zitten. Oorzaak was een brand in een transformatorstation, laat Stedin weten. 

De huizen die zonder stroom kwamen te zitten liggen in de omgeving van de Crosestein en Vogelenbuurt. Na ruim een uur meldde Stedin dat alle klanten weer voorzien waren van elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

Lees verder

Meest gelezen

X