maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(5)

Hindoepriester misbruikt vrouw in Den Haag tijdens ritueel

lees ook ...

De Haagse rechtbank acht bewezen dat een hindoepriester(77) een vrouw heeft misbruikt tijdens een ritueel. Het gebeurde tijdens een vervolg ‘behandeling’ van de vrouw in haar woning vanwege gezondheidsklachten. De priester kreeg een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Hij ontkende bij de vrouw te zijn geweest.

De priester uit Lelystad is al 35 jaar in het ambt. Hij bezocht de vrouw mei 2020 in haar woning in Den Haag voor een tweede behandeling. De eerste ontmoeting met hem was volgens de vrouw, goed verlopen. Ze had veel vertrouwen in de priester, die ook een kennis was van haar moeder.

Tijdens de tweede behandeling introduceerde hij handelingen, waartegen de vrouw niet mocht protesteren als deel van de behandeling. Deze keer hield het ritueel in dat haar borsten en de binnenkant van haar vagina werden betast door de geestelijke.

Op de zitting ontkende de priester deze handelingen, omdat hij zogenaamd op die bewuste dag ‘thuis was’, totdat uit de pakeerapp van de vrouw bleek dat zijn auto geparkeerd stond in de straat waar zij woont.

“Er is geen enkele reden om aan haar te twijfelen”, zei de rechter. De priester werd veroordeeld van verkrachting, omdat hij met zijn vingers het geslachtsdeel van de vrouw was binnengedrongen. Hij mag het beroep drie jaar lang niet meer uitoefenen. Ook werd hem een schadevergoeding opgelegd van 7.500 euro.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandHindoepriester misbruikt vrouw in Den Haag tijdens ritueel