Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Henk Fraser met Sparta weer terug in de Eredivisie

Geplaatst

op

door

Henk Fraser trainer van Sparta Rotterdam heeft met zijn team promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd. Hiermee is Sparta terug op het hoogste niveau, mede door de winst op de Graafschap 0-2.

De overwinning vond Henk Fraser zeer verdiend. Zijn jongens hebben de play-offs gespeeld zoals ze dat behoren te spelen, typisch Sparta dat wil zeggen met passie, beleving en strijd. Eerder verloor Sparta met 1-2 de thuiswedstrijd van De Graafschap. Sparta heeft mentale weerbaarheid getoond door uit de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken in de laatste 15 minuten. Doelpuntenmakers voor Sparta waren Halil Dervisoglu en Adil Auassar.

Henk Fraser Trainer van Sparta Rotterdam

Henk Fraser citeert een oude wijsheid “Geluk dwing je af” dolblij is hij met deze overwinning, zijn geluk kon gisteren niet op. “Dit was een ongelooflijke avond.” Dit hebben we niet zien aankomen, we speelden tegen de klok. Maar als je dan laat op 0-1 komt en in de laatste 15 minuten de 0-2 weet te scoren. Dan ben je zeer gelukkig als je de wedstrijd uiteindelijk met een overwinning weet te beëindigen. Hiermee is Sparta terug in de Eredivisie 2019/2020.

Adil Auassar (R) scoort namens Sparta de 0-2
Sparta Rotterdam viert de winst
Henk Fraser Trainer van Sparta Rotterdam

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Denzel

prachtig dat ze er weer zijn. hoogste niveau voetbal daar horen ze te spelen.Advertentie

Nederland

78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

Geplaatst

op

door

Heel wat vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag zwerfafval opgeruimd. Daarbij zijn zeker 78.000 stuks opgeruimd.

Deelnemers deden mee aan de World Cleanup Day. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend.

De 16.000 vrijwilligers die op ruim 1400 plekken afval opruimden, konden een speciale app gebruiken om te registeren om wat voor soort materiaal het ging en van welke merken de verpakkingen het meest op straat belanden. Vorig jaar legden de deelnemers nog 35.000 stuks afval vast met de app. Dat er dit jaar veel meer zwerfafval werd geregistreerd, komt volgens de organisatie doordat de deelnemers de app fanatieker hebben gebruikt.

Welk afval werd opgeruimd, hebben deelnemers bijgehouden in een speciale app. „Zo krijgen we inzicht in wat waar ligt. Welke materialen, merken en soorten belanden in het milieu?”, vertelde Robert Möhring van de Plastic Soup Foundation ons vorige week. „Als we dat weten, kunnen we met de producenten gaan praten over structurele oplossingen.” Het meest gevonden afval was dit jaar het blikje, gevolgd door snack- en snoepverpakkingen, flesjes, zakjes en sigarettenpeuken, die vorig jaar nog aan kop stonden.

Lees verder

Nederland

Man overleden bij brand berging Zoetermeer

Geplaatst

op

door

In een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer hebben brandweermannen het lichaam van een overleden 60-jarige man gevonden. De brandweer kwam zondagochtend vroeg af op een brandmelding. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.

De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. ‘Na onderzoek trof de brandweer in een berging van het appartementencomplex een brandhaard aan’, meldt de politie in een verklaring. ‘In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen.’

Hulpverleners brachten het slachtoffer naar buiten en probeerden hem te reanimeren. De hulp mocht echter niet meer baten en hij overleed ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend. Woningen in het complex moesten vanwege het incident worden ontruimd, maar inmiddels kunnen de bewoners weer maar huis.

Lees verder

Meest gelezen

X