Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Henk Fraser met Sparta weer terug in de Eredivisie

Geplaatst

op

door

Henk Fraser trainer van Sparta Rotterdam heeft met zijn team promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd. Hiermee is Sparta terug op het hoogste niveau, mede door de winst op de Graafschap 0-2.

De overwinning vond Henk Fraser zeer verdiend. Zijn jongens hebben de play-offs gespeeld zoals ze dat behoren te spelen, typisch Sparta dat wil zeggen met passie, beleving en strijd. Eerder verloor Sparta met 1-2 de thuiswedstrijd van De Graafschap. Sparta heeft mentale weerbaarheid getoond door uit de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken in de laatste 15 minuten. Doelpuntenmakers voor Sparta waren Halil Dervisoglu en Adil Auassar.

Henk Fraser Trainer van Sparta Rotterdam

Henk Fraser citeert een oude wijsheid “Geluk dwing je af” dolblij is hij met deze overwinning, zijn geluk kon gisteren niet op. “Dit was een ongelooflijke avond.” Dit hebben we niet zien aankomen, we speelden tegen de klok. Maar als je dan laat op 0-1 komt en in de laatste 15 minuten de 0-2 weet te scoren. Dan ben je zeer gelukkig als je de wedstrijd uiteindelijk met een overwinning weet te beëindigen. Hiermee is Sparta terug in de Eredivisie 2019/2020.

Adil Auassar (R) scoort namens Sparta de 0-2
Sparta Rotterdam viert de winst
Henk Fraser Trainer van Sparta Rotterdam

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Denzel

prachtig dat ze er weer zijn. hoogste niveau voetbal daar horen ze te spelen.Advertentie

Nederland

Slager die 7000 gulden ophaalde, mag ze niet inwisselen voor euro’s

Geplaatst

op

door

Slagerij de Schrans in Leeuwarden had afgelopen weekend een mega-omzet in guldens.

“Tja, ik heb niet goed gelezen”, vertelt de slager aan de media. Hij draaide afgelopen weekend een omzet van 7000 gulden. 

Het leek Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op

Die wilde hij vandaag bij de bank inleveren, maar dat kon niet. Bedrijven mogen sinds 2002 geen guldens meer inwisselen.

De slager had gehoopt dat zijn gulden-actie een ludieke stunt was, dat hij op maandag de guldens zou inwisselen voor euro’s en weer verder zou gaan met de normale gang van zaken. “Nu heb ik een dagtaak aan de guldenverzamelaars die langskomen en mensen die willen helpen.”

De Nederlandsche Bank accepteert geen guldenbiljetten die door bedrijven zijn verkregen na 27 januari 2002. Sinds die datum is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Bankbiljetten kunnen tot 2032 wel door particulieren omgewisseld worden. 

Lees verder

Nederland

TUI FLY VAKER NAAR PARAMARIBO, TUI STAAKT CODESHARING MET SLM

Geplaatst

op

door

Vanaf komend winterseizoen TUI fly verdubbelt TUI fly het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij  vliegt dan twee keer per week naar Suriname. Tevens wordt de codeshare-samenwerking met Surinam Airways (SLM) na twee jaar beëindigd.

“De samenwerking met Surinam Airways in zijn huidige opzet is beëindigd, wij zijn nog in gesprek om stoelen op elkaars vluchten te verkopen, een zogenaamd interline agreement”, meldt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, in een reactie aan Reismedia.

Kers is tevreden over de vluchten naar Suriname, die twee jaar geleden in nauwe samenwerking met SLM werden opgestart. “Veel Nederlanders hebben met Suriname kennis gemaakt als vakantiebestemming en zijn enthousiast. Omdat de vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt en daarom kan TUI zelfstandig verder met de vluchten.”

De inzet van de Boeing 787-8 Dreamliner op de route heeft volgens Kers, een grote bijdrage geleverd aan de tevredenheid van de reizigers. TUI geeft aan dat circa dertig procent van de capaciteit bezet is met reizigers die een pakketreis hebben geboekt.

TUI fly startte twee jaar geleden met de lijndienst Amsterdam-Paramaribo. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI fly haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van Surinam Airways op dezelfde route. TUI fly gaat de vluchten dus nu zelfstandig uitvoeren.

Airbus van SLM kampte regelmatig met technische problemen, en moest hierdoor vaak vervangende capaciteit inhuren. Dit jaar stond het toestel maandenlang aan de grond.

TUI zette het SLM-toestel overigens regelmatig in op vakantievluchten naar Turkije en de Canarische Eilanden. Dat gebeurde als TUI behoefte had aan extra capaciteit en de A340 tussen de vluchten naar Paramaribo door beschikbaar was op Schiphol. TUI bevestigd dat ook daar nu een eind aankomt.

Lees verder

Meest gelezen

X