Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Hassan Outaklla benoemd tot adviseur van de koning

Geplaatst

op

door

De Marokkaans-Nederlandse Hassan Outaklla is benoemd tot algemeen secretaris van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Met ingang van 15 augustus wordt Outaklla persoonlijk adviseur aan het hof, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Hij studeerde Politicologie en werkte daarna een aantal jaar bij KPMG als managementconsultant en was hij senior beleidsadviseur bij de Autoriteit Financiële Markten. Naast het Nederlands beheerst hij onder meer de Franse, Duitse en Arabische taal.

Outaklla’s takenpakket bestaat uit het op de hoogte houden van het koningspaar van wat er leeft in de maatschappij, door hen bij te praten of hier de juiste mensen voor uit te nodigen.

Outaklla gaat deel uitmaken van een team van vijf persoonlijk adviseurs. In die rol zal hij het koningspaar inhoudelijk adviseren. Daarnaast beoordelen de adviseurs de uitnodigingen die bij het koningshuis binnenkomen, en bepalen ze ook mede wie de koning en koningin wel en niet ontmoeten. De functie bestond onder Beatrix niet in deze vorm. Onder Willem-Alexander hebben de adviseurs een sterk inhoudelijk profiel. Het ligt voor de hand dat Outaklla onder meer op economisch terrein adviezen gaat uitbrengen.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Inez

Heel mooi dat de koning en koningin de beste kiezen en niet naar kleur kijken zoals sommigen

Mohnie rosa

Zullen de Hollanders niet leuk vinden. ….Advertentie

Nederland

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Geplaatst

op

door

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.

Vanuit Paleis Noordeinde begeleidden de Oranjes eerder op de dag de kist naar het koetshuis voor de plechtigheid. Die nam ruim een uur in beslag, waarna een ontvangst volgde in het paleis.

Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen, onder politiebegeleiding en met slechts één volgwagen met familie, naar het crematorium.

Prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd in haar appartement boven de Koninklijke Stallen in Den Haag, aan de gevolgen van botkanker.

Lees verder

Nederland

Motorrijder komt om door ongeval bij Groningen

Geplaatst

op

door

Bij een ernstig ongeval op de noordelijke ringweg vanuit Bedum naar Groningen is een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeluk ter hoogte van bedrijventerrein Het Witte Lam waren ook meerdere auto’s betrokken.

De noordelijke ringweg was tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk maar is inmiddels weer vrij.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de motorrijder door onbekende oorzaak achterop een bestelbus is gereden en vervolgens onderuit is gegaan. Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

Lees verder

Meest gelezen

X