Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Hassan Outaklla benoemd tot adviseur van de koning

Geplaatst

op

door

De Marokkaans-Nederlandse Hassan Outaklla is benoemd tot algemeen secretaris van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Met ingang van 15 augustus wordt Outaklla persoonlijk adviseur aan het hof, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt. Hij studeerde Politicologie en werkte daarna een aantal jaar bij KPMG als managementconsultant en was hij senior beleidsadviseur bij de Autoriteit Financiële Markten. Naast het Nederlands beheerst hij onder meer de Franse, Duitse en Arabische taal.

Outaklla’s takenpakket bestaat uit het op de hoogte houden van het koningspaar van wat er leeft in de maatschappij, door hen bij te praten of hier de juiste mensen voor uit te nodigen.

Outaklla gaat deel uitmaken van een team van vijf persoonlijk adviseurs. In die rol zal hij het koningspaar inhoudelijk adviseren. Daarnaast beoordelen de adviseurs de uitnodigingen die bij het koningshuis binnenkomen, en bepalen ze ook mede wie de koning en koningin wel en niet ontmoeten. De functie bestond onder Beatrix niet in deze vorm. Onder Willem-Alexander hebben de adviseurs een sterk inhoudelijk profiel. Het ligt voor de hand dat Outaklla onder meer op economisch terrein adviezen gaat uitbrengen.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Inez

Heel mooi dat de koning en koningin de beste kiezen en niet naar kleur kijken zoals sommigen

Mohnie rosa

Zullen de Hollanders niet leuk vinden. ….Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Nederland

EK voetbal vrouwen in 2021 bij NOS

Geplaatst

op

door

Het EK voetbal voor vrouwen is in 2021 bij de NOS te zien. De publieke omroep meldde donderdag dat het de rechten voor dat toernooi heeft binnengehaald.

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 11 juli tot en met 1 augustus 2021 in Engeland gehouden. Het Nederlands vrouwenelftal is de titelhouder. Momenteel staat Oranje bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK, met 18 punten uit zes wedstrijden.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen