zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Guilly Koster heeft geen boodschap aan excuses slavernijverleden Nederland

lees ook ...

In Suriname zijn er groepen die er alles aan doen om gedaan te krijgen dat Mark Rutte excuses aanbiedt voor het slavernijverleden van Nederland. Ook anderen delen die mening.  Guilly Koster heeft echter geen boodschap aan een excuus die gewoon om de vorm wordt uitgesproken, maar niet gemeend is. Hij hoort tot de groep, die dit liever niet heeft.

Sommigen geven zelfs gedetailleerd aan hoe en waar de excuses aangeboden zouden moeten worden voor het leed dat de 600.000 tot slaaf gemaakten werd aangedaan. Zelfs Rutte lijkt van gedachten te zijn veranderd, nadat hij dat eerst “nogal wat” vond, omdat volgens hem de verantwoordelijkheid niet bij het huidige kabinet gezocht moet worden.

Nu komen de excuses volgens anonieme bronnen wel binnenkort van het kabinet, en daarnaast komt er een fonds van 200 miljoen om het bewustzijn over het slavernijverleden te bevorderen.

Indien er hiervoor betaald werd voor bewezen(opgeëiste) diensten van de slaafgemaakten zou dat meer geld zijn, dan men gewoon kan uitspreken.

Koster vergelijkt het verstand van Rutte ten aanzien van dit onderwerp met dat van een goudvis. Zijn advies:”.. zoek gewoon een mooie lekkere plek in je eigen lichaam en stop je excuses daarin,…. die 200 mijoen mag je ook op dezelfde plek stoppen”, want 200 miljoen is een grap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandGuilly Koster heeft geen boodschap aan excuses slavernijverleden Nederland